Bc. František Vaněk

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2014 12:42:27

CO UKÁZALY VOLBY ANEB ZHODNOCENÍ VOLEB OBYČEJNÝM OBČANEM

CO UKÁZALY VOLBY ANEB ZHODNOCENÍ VOLEB OBYČEJNÝM OBČANEM

Jak vidí výsledky voleb obyčejný člověk

 

Co nám ukázaly volby?


Co je pro mě zklamáním, že nezáleží na programu, na charakteru kandidujících lidí, ale na finančních možnostech jednotlivých stran. Bohužel právě odborníci a čestní lidé byli kandidáty za strany, které miliony nemají, ale zato mají ideální program pro obyčejné lidi, kteří to však nevědí a nevidí, neboť právě tací kandidáti vzhledem ke svým finančním možnostem nejsou bohužel vidět na všech billboardech. Když projíždíme naší republikou, tak vidíme, která strana si mohla dovolit obsadit celou republiku jednotnými billboardy s měnícími se tvářemi. Jedna tvář je úplně na všech a tvář jeho „parťáka“ na billboardu se mění podle oblasti, kde „parťák“ kandidoval. Nevím zda-li jsme si zvolili, to co jsme chtěli, nebo to, co nám bylo dáno do hlavy, že je nejlepší, protože jeho kandidáti byli vidět všude.


Před několika lety byla in strana TOP 09, která je již jak vidno na ústupu, nyní je ta nejlepší ANO. Co si budeme povídat jsou to strany, jehož předsedové si mohou dovolit zaplatit cokoliv. Jednoduše řečeno: „KDO MÁ PENÍZE MÁ I MOC“ ,Když vezmu náš senátní obvod, tak je to „volba“ TOHO , kdo má více peněz na kampaň.  Zda-li to bude ANO či TOP 09 to už nechám na voličích. Já se však takovéto volby ve druhém kole určitě nezúčastním a jistě nebudu sama.


Stejně tak na naší radnici jsem nechtěla vidět určité osoby. Díky tomu, že jsou na prvním místě svých kandidátek, tak jsou opět v čele města. Bohužel pořadí na kandidátkách nemohou určit občané, ale určují to strany. Hlavně tak v komunální politice si nemohu vybrat, koho na radnici opravdu chci já, ale koho tam chce mít každá strana. /ovlivněno pořadím na kandidátkách/. Další opravdu vymyšlený je volební lístek, kdy na křížkování svých kandidátů si musím lehnout na podlahu a pak křížkovat.


Pak lze již jen spekulovat, do jaké míry pak členové volebních komisí, po dvou dnech práce, nepřehlédnout křížek u různých kandidátů.


Tyto volby mě bohužel ukázaly, že úspěch má ten, kdo má dostatek finančních prostředků dát do své kampaně. Do této doby osoby pro mě naprosto neznámé, mají mě silou peněz přesvědčit, že právě oni jsou nejlepší.


Jana Vaňková, Trutnov


12.10.2014


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama