Bc. František Vaněk

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2013 16:25:17

Tiskové prohlášení bývalé členky Jany Vaňkové z MO SPOZ Trutnov

Tiskové prohlášení bývalé členky Jany Vaňkové z MO SPOZ Trutnov

Zklamání vyloučené členky s postupem vedení SPOZ

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ BÝVALÉ ČLENKY VYLOUČENÉ ZE STRANY SPOZ – MO TRUTNOV – TAKY ZRUŠENÉ

Do této strany jsem vstupovala v únoru letošního roku společně se svým manželem. Při zakládání MO Trutnov byl mimo jiné přítomen i pan Bc. Miroslav Matějka/současný předseda KV SPOZ Hradec Králové/, který jak mě, tak manžela ujišťoval, že tato strana slyší na názory druhých a je ochotna diskutovat o všech tématech.

Od počátku se naše organizace zaměřila hlavně na záchranu dětské léčebny VESNA v Janských Lázních. Byla to pro nás priorita, protože lidé, kterých se rušení dotýká nemají sílu se bránit, kvůli onemocnění svých dětí.

Nicméně především pan Bc. Miroslav Matějka neustále tlačil na sběr podpisů po Petici Stop zlodějům /zpětné prokazování majetku poslanců/. Mj. toto má rovnou ve volebním programu Strana Úsvit.

Manžel i já, jsme, ale považovali za prioritu záchranu léčebny VESNA a to trvá i doteď. Jediný, kdo se z celé krajské organizace o tuto závažnou problematiku zajímal a pomáhal nám velmi aktivně řešit sebemenší situace, byl pouze senátor MUDr.Dryml, dnes již rovněž „demokraticky“ vyloučený.

Od té doby byl manžel v nemilosti, a začali mu znepříjemňovat život. Příčí se mi rovněž štvanice na senátora Drymla, kdy proti němu byla zneužita komerční televize. Tato strana se neštítí do těchto vnitrostranických bojů vtáhnout neštěstí obyčejných občanů /úmrtí nejbližších/.

Ke konání mimořádné krajské konference uvádím, že byla záměrně svolána na termín, kdy všichni oponenti současného vedení byli na dovolené. Proto jsem napsala svůj pohled na věc.

Bláhově jsem si myslela, že v naší straně má občan právo vyslovit svůj názor. Bohužel tomu tak není . Na KV dne 22.9. byla zrušena naše organizace MO pro nečinnost /údajně, že se nekonaly schůze /dle stanov však má být minimálně jednou za čtvrt roku, ale hlavně protože nebyl sehnán dostatečný počet podpisů pod výše zmíněnou Petici/. Domnívám se, že činnost MO se snad nehodnotí podle počtu schůzí a počtu podpisů. Pokud ano, tak jsme před rokem 1989.

Ani ne za týden /27.9./ se až z tisku dozvídám, že jsem vyloučena z této strany. Údajně proto, že vyzývám voliče, aby nevolili tuto stranu. Nikdo mě však žádný důkaz nepředložil, nikdo mě na jednání nepozval /o mě beze mě, to už v našich dějinách také proběhlo/. Ten pravý důvod vyloučení však je v tom, že můj manžel se jmenuje František Vaněk, bývalý předseda MO Trutnov.

I ti největší zločinci, vrazi mají právo v naší zemi na obhajobu. Strana SPOZ je tak „demokratická“, že jsem ani nebyla přizvána na jednání, aby mě byly sděleny důvody vyloučení. Toto jsme ale opravdu před rokem 1989, kdy ten, kdo nehlasoval jednotně, či nehovořil jednotně, byl vyloučen. Ovšem s tím rozdílem, že dotyčný dostal prostor se vyjádřit, či obhájit svůj postoj. Hodně smutný obrázek naší demokracie. Všichni používají slovo demokracie, ale ve SPOZu si tento termín přeložili na diktaturu.

Jana Vaňková, exčlenka SPOZ, občan a volič ČR, tel. 777 083 727

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama