Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2018 22:35:17

Druhé nejstarší obyvatelstvo v Praze má Jižní Město

Druhé nejstarší obyvatelstvo v Praze má  Jižní Město

Kdo si všiml, mohl v tisku nalézt zmínku o tom, že MČ Praha 11 je složením obyvatel druhou nejstarší městskou částí v Praze. Zároveň jsme se dočetli, co vše se u nás pro seniory dělá, případně připravuje. To určitě kritizovat nechci a naopak jsem za

Jen bych se rád zamyslel nad tím, co dál s Jižním Městem. 
Chceme ho opravdu nechat jen stárnout? Vedení MČ ještě s bývalým starostou Štylerem, zde pomohlo vytvořit doslova nenávistnou atmosféru k developerům (ač je dle všeho někteří dokonce sponzorovali a platili jim volební kampaň). Developer se stalo skoro sprostým slovem.

Určitě nejsem pro nesmyslnou a přebujelou výstavbu nových bytů za každou cenu, ale také bych rád, aby vedení MČ Praha 11 přemýšlelo nad tím, jak Jižní Město otevřít mladým lidem, mladým rodinám, například těm, kteří zde vyrostli a kteří by tu rádi bydleli dál, jen není kde. Máme zde už z období 2006 – 2014 opravené školy a školky, je zde i poměrně dobrá občanská vybavenost, i sportoviště, jsou zde sportovní kluby, jen ti mladí tu nemají kde bydlet.

Bytový dům Zahrady Opatov je pronajímán, pro mladé rodiny za nesmyslné ceny, když už se staví dům, většinou bohužel tam, kde by být úplně neměl, a to třeba nejen s ohledem na dopravní situaci. Chybí zde parkovací plochy a návrh celkového řešení dopravy. Ale to je vlastně situace nejen na Praze 11, ale bohužel v celé Praze. Nová politická vedení si moc neví rady, volby se blíží a každý krok vede nejen k chvále, ale hlavně k napadání. Není lehké se rozhodnout a hazardovat s tím, že nebudu znovu zvolen, protože jsem schválil něco, proti čemu různá pseudohnutí, záchranáři čolků a křečků, všichni čestní a transparentní bojují a lži o možné korupci lze použít skoro vždy. A protože jsme, jací jsme, mnoho lidí všem pomluvám rádo věří, málokdo si zjistí, jaká je opravdu skutečnost, jaké jsou opravdu pravomoci, jaké jsou možnosti a co zákon a vyhlášky dovolují a co ne.

Přeji Jižnímu Městu, ne aby bylo svým obyvatelstvem nejstarší, ale aby se tu lidem dobře žilo, aby se měli možnosti potkávat všechny generace, aby hřiště byla plná sportujících dětí, školky plné křičících prcků a aby Jižní Město žilo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama