Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2013 8:29:53

Je ODS hybnou silou?

Je ODS hybnou silou?

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se opět opřel do ODS. Nechci mu brát jeho iluze. Naopak, ať v nich bezstarostně dále žije a věří jim.

 A k ODS? Nejsme v nejlepší kondici a čeká nás všechny mnoho práce. Ale máme volné ruce. Nejsme již svazováni koalicí, kde se ne vždy prosazoval program ODS, což nakonec opravdu vedlo k situaci, v jaké ODS dnes je. Neustálé ústupky, které ODS činila v rámci zachování koalice a snaze o prosazování alespoň části programu, vedly k vnitřnímu rozpolcení a určitému pnutí. Ozývaly se hlasy, kterým se množství ústupků nelíbilo a nesouhlasily s nimi. Na druhou stranu i slova o udržení pravicové koalice měla svoji váhu i pravdu. Dnešní situace je pro ODS daleko jednodušší. Přes výrazný pokles preferencí je třeba se bez obav, ale o to razantněji vrátit k programu, kterým ODS vždy oslovila své voliče. Není složitý, jen je třeba na něm již trvat a neuhnout. Je to základ, který již kdysi říkal pan prezident Václav Klaus, a který je i po letech stále aktuální. Malý stát, nízké daně, odpovědnost každého jedince, adresná sociální politika. Pro mnohé, díky častému opakování, jen fráze, ale pro všechny by to měl být cíl. Netřeba se hlasitě vymezovat proti hlasům, které slýcháme od představitelů TOP 09. Je třeba se jen vrátit k tomu, co strana s historií ODS již má a dát tomu prostor. Práce celé členské základny, jednotlivých členů ODS, kteří mají důvěru svých voličů, je k dispozici a je to deviza, kterou žádná ze stran nemá v takové míře jako ODS. Využijme toho, pracujme a nechme ostatní strany, ať si o nás v tuto chvíli říkají, co chtějí.

Jan Gabriel

pověřený vedením OS ODS Praha 11 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama