Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2016 13:25:01

Kolaps parkování na Jižním Městě?

Kolaps parkování na Jižním Městě?

Vzhledem k chystanému zprovoznění tzv. modrých zón – tedy Zón placeného stání (ZPS) v městských částech přiléhajících k naší MČ – na Praze 4 a Praze 5 hrozí kolaps parkování na Jižním městě.

Co to znamená? Dojde k vytlačení vozidel návštěvníků z městských částí, které ZPS zavedou. Ptáte se kam? Odpověď není složitá. Návštěvníci Prahy budou hledat parkovací místa na území, kde není parkování nijak řešeno, tedy krom jiného na komunikacích Jižního Města. V současné situaci činí deficit, tedy počet chybějících parkovacích stání (ps) na Jižním Městě celkem cca. 2000ps. Tedy dva tisíce vozidel složitě hledá místo k parkování, případně parkuje v rozporu s předpisy. Velkou část  tvoří vozidla návštěvníků Jižního Města – vozidla lidí, kteří na území jižního Města pracují, nebo zde odstavují své vozidlo a pokračují dále MHD – využívají tedy tzv. černé P+R. A k tomu je třeba připočíst nárůst odhadovaný odborníky na cca 3000 vozidel. Jaké řešení přináší vedení MČ Praha 11 a odpovědná členka Rady MČ Praha 11 PhDr. Šárka Zdeňková? Věřte – Nevěřte: Žádné. Problém neřeší, problémem se nezabývá, ale utíká od něj a dělá, jako že neexistuje. Zlepšení situace kolem parkování nás tedy jistě nečeká.

Jan Gabriel

Člen zastupitelstva MČ Praha 11

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama