Bc. Jaroslav Kučera

Ti praví piráti již ve sněmovně sedí...
  • Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2010 8:23:15

Paní Klasnová, šestnáctiletí jsou vyzrálejší, než si myslíte!

Paní Klasnová, šestnáctiletí jsou vyzrálejší, než si myslíte!

Jsem Pirát, když mě někdo napadne, musí očekávat, že se budu bránit. Ne, nebojte se, nebyl jsem napaden fyzicky, ale slovně a spíše ani ne já, jako 7,74 % studentů ve věku od 16 do 18 let. Přesně takový byl totiž výsledek České pirátské strany ve stu

A kdo tyto mladé lidi napadl? Kateřina Klasnová, současná místopředsedkyně poslanecké sněmovny za Věci veřejné. Bylo to v souvislosti s debatou o snížení věkové hranice občanů oprávněných volit z 18 na 16 let, která nyní v parlamentních kuloárech probíhá. Ovšem pouze ve volbách „nižšího řádu“. Tedy nikoli parlamentních, ale obecních. Cituji:

„V komunálních volbách by mohli volit mladší 18 let, protože tam je to spíš o tématech než o velkých politických idejích,“ nebrání se diskusi místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV). „Ale u voleb do parlamentu bych to neměnila. Když se dělal průzkum ve středních školách, tak velkou oblibu tam měla Pirátská nebo Dělnická strana, což dle mého soudu ukazuje na to, že by měli mladí ještě trošku dozrát,“ míní Klasnová.

Jako aktivního člena České pirátské strany, který hodlá na podzim kandidovat na Brněnský magistrát, se mě toto prohlášení samozřejmě dotýká. Od našich příznivců víme, že nás v Brně volila dokonce celá jedna gymnaziální třída. Chce tedy snad místopředsedkyně sněmovny označit 25 mladých lidí za „nevyzrálé“? Pravděpodobně ano.

Na rozdíl od strany Věci veřejné myslíme svůj program vážně. Například v komunálních volbách chceme prosadit výhradní používání transparentních bankovních účtů, povinné zveřejňování všech obchodních smluv na Internetu a internetová výběrová řízení na zakázky již od výše 30000 Kč pro obce samotné i jimi vlastněné společnosti. Na příkladu města Semily, které kromě transparentních účtů ostatní nástroje používá již 3 roky, je vidět, že to jde. Město Semily tímto způsobem dosáhlo 20% snížení cen veřejných zakázek a prakticky se zbavilo korupce. Kde je všechno vidět, krade se jen velmi těžko. Tomu se však brání prakticky všechny současné parlamentní strany, včetně Věcí veřejných, protože by si tím zařízly své penězovody.

Paní Klasnová, mladí lidé v šestnácti letech mají naopak oči otevřené! Chápou souvislost 20 % úspory financí s řešením prakticky všech současných problémů naší země. Tedy například otázku důchodů, zdravotnictví, financování výstavby dálnic nebo školství atd.

http://zpravy.idnes.cz/vekove-hranice-se-borti-k-volbam-v-sestnacti-na-studia-v-duchodu-psr-/domaci.asp?c=A100806_1428443_domaci_hro

http://www.novinky.cz/domaci/200236-studentske-volby-drtive-vyhrala-top-09.html

http://jaroslavkucera.bigbloger.lidovky.cz/c/142576/Realnost-ekonomickeho-programu-CPS-overena-v-praxi.html

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama