Bc. Libor Lukáš

Regionální politik Zlínského kraje, manažer a podnikatel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2013 11:10:10

Vyzýváme Jaroslava Kučeru, aby odstoupil z funkce člena krajské rady

Vyzýváme Jaroslava Kučeru, aby odstoupil z funkce člena krajské rady

Občanští demokraté zastupitelstva Zlínského kraje vyzvali komunistického zastupitele Jaroslava Kučeru k odstoupení z Rady Zlínského kraje z důvodu spolupráce s StB

VEŘEJNÁ VÝZVA

Jménem klubu zastupitelů zvolených do Zastupitelstva Zlínského kraje v roce 2012 za Občanskou demokratickou stranu, ale i jménem těch občanů Zlínského kraje, kterým není lhostejné, kdo a s jakou minulostí je zastupuje v rozhodování o krajských záležitostech, vyzýváme radního Jaroslava Kučeru (KSČM), aby v zájmu zachování elementární důvěry veřejnosti k orgánům samosprávy, ale i v zájmu obecných zásad morálky i svého osobního očistění, odstoupil z funkce člena krajské rady.

Nad osobou pana Kučery se vznáší podezření z vědomé spolupráce s někdejší politickou policií komunistického režimu, Státní bezpečností, což radní Kučera v médiích několikrát odmítl. Na jedné straně tak není nic víc, nežli jeho slovo, že nešlo o vědomou spolupráci s StB, na straně druhé však existuje svazek Státní bezpečnosti, ve kterém Jaroslav Kučera figuruje, jako osoba spolupracující.

Pan Kučera informoval veřejnost, že se v této záležitosti obrátil na soud, aby jej očistil.  To však zajisté bude zdlouhavý proces, který vyžaduje svůj čas, jenž v tuto chvíli nelze předvídat. Je proto žádoucí, aby než justice vynese rozsudek, složil pan Jaroslav Kučera mandát krajského radního. Není pro nás myslitelné, aby svoji funkci vykonával dál, jakoby se nic nedělo. Míra podezření z vědomé spolupráce s StB je v jeho případě značná. A jestliže naše společnost „fízlování a udávání“ ve prospěch vlády jedné strany před lety odsoudila a podobné praktiky komunistického systému prohlásila za zločinné, bylo by další setrvání Jaroslava Kučery ve funkci radního výsměchem všem demokraticky smýšlejícím lidem.

Oproti komunistickému myšlení však jako demokraté ctíme právo na nestrannou arbitráž i obhajobu. Přesto, zejména a s ohledem na závažnost důkazů, apelujeme na radního Kučeru, aby učinil krok hodný muže se smyslem pro čest a spravedlnost a neprodleně odstoupil z funkce člena krajské rady.

Za klub ODS ZZK

Libor Lukáš
předseda regionálního sdružení
člen výkonné rady
zastupitel

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama