Bc. Marcel Kolaja

  • Piráti
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2021 20:09:00

Dostatek vakcín pro Evropany musí být naší prioritou

Dostatek vakcín pro Evropany musí být naší prioritou

Konec vyvážení vakcín mimo Evropskou unii, dokud výrobci nedodrží své závazky. Taková pravidla má v plánu navrhnout Evropská komise.

Členské země tak budou moci případně zablokovat vývoz očkovacích vakcín. Postup podporuje místopředseda Evropského parlamentu za Pirátskou stranu Marcel Kolaja.

„Pokud AstraZeneca nedostojí svým závazkům vůči Evropě, je zamezení vývozu jejich vakcín z Unie namístě. Evropská komise nesmí dovolit, aby AstraZeneca ohrozila životy evropských občanů tím, že bude upřednostňovat země mimo Unii na náš úkor,” uvádí Kolaja.

Zveřejněná pravidla by měla vejít v účinnost do března letošního roku. Unie očekává největší potíže se zásobováním vakcínami právě v průběhu následujících dvou měsíců.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama