Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2019 8:39:00

Lepší ochranu a informovanost občanů zajistí nový digitální rozhlas

Lepší ochranu a informovanost občanů zajistí nový digitální rozhlas

Modernizovat rozhlasový varovný a výstražný systém ve městě chtějí valašskomeziříčtí zastupitelé. V úterý 26. listopadu proto schválili podání žádosti o dotaci na výměnu všech 215 bezdrátových hlásičů za bezmála 10 milionů Kč.

Analogový rozhlasový varovný a výstražný systém začal ve Valašském Meziříčí vznikat v roce 2002. O deset let později se stal součástí Informačního, vyrozumívacího a varovacího systému Zlínského kraje. Jeho hlavním smyslem je informovat občany plošně o mimořádných událostech, jako jsou například povodně. „Vlivem vystavení povětrnostním podmínkám se však postupně blížíme k hranici životnosti celého systému. Rozhodli jsme se proto vyměnit všech 215 bezdrátových hlásičů, které jsou umístěny zejména na území města, ale částečně také v místních částech, za moderní digitální systém. Modernizací projde také ústředna městské policie, která slouží k ovládání toho systému,“ představil projekt starosta Robert Stržínek a pokračoval: „Nyní necháváme zpracovat projektovou dokumentaci. Náklady předběžně odhadujeme na 10 milionů korun. Až 70 procent z této částky by mohla pokrýt dotace v rámci Operačního programu životní prostředí.“ Pokud bude Valašské Meziříčí s žádostí o dotaci úspěšné, plánuje radnice výměnu za nový systém započít v roce 2020 s dokončením v následujícím roce.

Takzvané „drátové“ 100 V rozhlasy, které tvoří větší část rozhlasového varovného a výstražného systému městských místních částech, chce radnice digitalizovat v příštích letech. „Modernizace tohoto systému v místních částech bude výrazně složitější a vyžádá si také stavební úpravy. Proto chceme projekt pečlivě připravit a požádat o dotaci v příštím roce, tak bychom měli celé Valašské Meziříčí včetně místních částí co nejdříve pokryto novým, moderním a zároveň také srozumitelnějším systémem,“ dodal starosta Stržínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama