Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2019 15:31:00

Příprava dopravního terminálu může začít

Příprava dopravního terminálu může začít

Sjednotit autobusovou i vlakovou dopravu v jedné lokalitě a zajistit vyšší komfort přepravy cestujících. To je jeden z hlavním cílů vedení Valašského Meziříčí.

Díky aktuálnímu rozhodnutí zastupitelů získá radnice poslední pozemky potřebné k tomu, aby mohla začít s přípravou moderního dopravního terminálu.

Město již vlastní pozemky v areálu Křižanovy pily a také před nádražím Českých drah. K zahájení přípravných prací dopravního terminálu však dosud postrádalo pozemky tzv. vlečky naproti nákupnímu centru. „Se společností České dráhy jsme o odkupu jednali tři roky. Pozemky o rozloze cirka 7 200 metrů čtverečních v této lokalitě mají pro město strategický význam,“ řekl starosta Robert Stržínek. České dráhy nabídly městu pozemky na základě znaleckého posudku za 4,94 milionu Kč bez DPH. Valašské Meziříčí si však nechalo vypracovat posudek oponentní, který určil obvyklou cenu na 3,7 mil. Kč. „Podle vyjádření vlastníka je jím navržená cena konečná. Zastupitelé se tak museli rozhodnout, zda na ni přistoupí a podpoří budoucí realizaci moderního dopravního terminálu a dalších staveb,“ shrnul starosta Stržínek.

Nakonec tedy představitelé Valašského Meziříčí nákup pozemků za cenu navrženou Českými drahami jednohlasně odsouhlasili. „Nyní můžeme oslovit urbanisty a dopravní experty, kteří v první fázi zpracují studii proveditelnosti dopravního terminálu. Celou lokalitu bude nezbytné posoudit z hlediska bezpečnosti provozu, propojení vlakové, autobusové i osobní dopravy a nalézt tak nejkomfortnější řešení pro cestující. Dopravní terminál by v budoucnu mohla doplnit další infrastruktura v areálu Křižanovy pily, jako sportoviště, administrativní či bytová výstavba,“ doplnil Robert Stržínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama