Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2010 13:40:07

Brno usiluje o pořádání Evropské paraolympiády mládeže

Brno usiluje o pořádání Evropské paraolympiády mládeže

Chceme navázat na úspěch Her handicapovaných talentů.

Brno město evropského sportu? Ještě před několika lety téměř nemožná myšlenka, která však v současnosti nabývá na významu. Brno se totiž rozhodlo kandidovat na dvě významné a prestižní evropské sportovní akce pro mládež. V roce 2011 bychom chtěli hostit historicky první Evropskou paralympiádu mládeže, na kterou se již několik let pečlivě připravujeme.

Začali jsme před dvěmi lety prvním ročníkem tzv. Her handicapovaných talentů, které se, pro nás s velkým překvapením, rozrostly do evropských rozměrů, o čemž svědčí i letošní druhý ročník na konci června 2010, kdy do Brna přijede přes sedm set handicapovaných sportovců z desítek zemí s tím, že událost navíc podporuje Evropský paralympijský výbor. Na šesti místech v Brně se uskuteční klání v atletice, cyklistice, lukostřelbě, boccia, plavání a tenisu. Bude to sportovní svátek, který nechce zdůrazňovat jenom výkony a umístění, ale zejména lidskou snahu umět překonat překážky, které život přináší a dokázat, že i přes různé handicapy lze důstojně žít a sportovat. Troufám si říci, že stojíme u zrodu zajímavé a prestižní tradice, která naše město nebývale zviditelní jako centrum paralympijského sportu mladých.

Tou druhou sportovní akcí je  kandidatura Brna na uspořádání Evropského olympijského festivalu mládeže 2015, což jsou de facto olympijské hry mládeže do 17 let . Město už vyčlenilo finanční prostředky na přípravu celé strategie a už nyní komunikujeme s orgány Evropského olympijského výboru (EOC) ohledně přípravy.

Obě zmíněné akce by nebyly možné uskutečnit bez organizátorů a sportovních nadšenců a jejich snahy posunout Brno ve sportovním světě o stupínek výše, za což jim již nyní děkuji.

 

 

 

 

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama