Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2010 11:00:00

Centrum města Brna prochází zásadní rekonstrukcí

Centrum města Brna prochází zásadní rekonstrukcí

Na rekonstrukci Moravského náměstí navázala rekonstrukce Joštovy ul.

Tato investice města 189 mil. Kč (z toho EU 120 mil. Kč) má být ukončena  v únoru 2011.

 

Ke konci března 2010 jsou zemní práce na kanalizační stoce v části CO1 – E  v zásadě ukončeny, stavební jámy jsou zajištěny proti sesuvu a probíhá betonáž dna a stěn předmětné stoky. Předpokládáme, že v 13. týdnu začne betonáž stropů a postupné zasypávání jam.

V návaznosti na postup prací na kanalizaci byla zahájena činnost na dalších objektech. Jmenovitě na SO 503 – rekonstrukce vodovodu, kde po skrytí svrchní vrstvy komunikace nad rýhou započal záchranný archeologický průzkum prováděný firmou Archaia a následně budou pokračovat zemní práce na rýze. Na SO 631 – kabelovod Dopravního podniku města Brna byly práce na kabelovodu  z podstatné části dokončeny a zbývá jen zatažení kabelů, které proběhne, jakmile budou stavebně připraveny ostatní objekty.

V souvislosti se stavbou Moravské náměstí byla vyhloubena na rohu u Nejvyššího správního soudu startovací jáma na raženou štolu, kterou budou převedeny odpadní vody ze stávající stoky na ulici Joštově do nově zbudované části stoky CO1 – E.

 

I tato investiční akce města běží podle časového harmonogramu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama