Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2010 17:38:04

Do Brna se navrací vrcholový sport!

Do Brna se navrací vrcholový sport!

Po třech a půl letech tvrdé práce jsou vidět jasné výsledky

V minulých letech nebylo jednoduché mluvit o sportu v Brně. Většina sportovišť byla zanedbaná či v neutěšeném stavu a velké prestižní akce se našemu městu vyhýbala velkým obloukem.

Nalézt příčinu tohoto stavu, však nebylo až tak složité. Na první pohled již o tom svědčily disproporce investičních výdajů rozpočtu města mezi kulturou a sportem. Kdy kultura měla až do roku 2006 vždy navrch. Poté přišly volby a nové vedení města si pozvednutí sportovní infrastruktury vytyčilo jako jasný cíl.

Jsem rád, že po více jak třech a půl letech tvrdé práce jsou vidět jasné výsledky.

Nedávno byl otevřen nový plavecký bazén v Kohoutovicích (přes 200 mil. Kč) sloužící jak veřejnosti, tak plaveckým oddílům, vybudovalo se veřejné kluziště za Lužánkami, blíží se dokončení rozsáhlé rekonstrukce víceúčelové haly Rondo (cca 400 mil. Kč), jejíž návštěvnost i díky zápasům extraligové hokejové Komety řadí tuto halu mezi nejnavštěvovanější v ČR. Město Brno odkoupilo bazén za Lužánkami a připravuje projekt jeho přeměny v moderní Aquapark Brno. Máme hotovou dokumentaci na fotbalový stadion, který nyní závisí pouze na dotaci státního rozpočtu.

Kromě toho jsme opravili desítky mládežnických a školských sportovišť.

To byl základní princip návratu kvalitní sportovní nabídky do Brna, která bude mít letos dvě velká vyvrcholení.

První z nich je zářijové Mistrovství světa v basketbalu žen, jehož základní a osmifinálová část se odehraje v Brně a dále dvě velké baseballové akce – Pohár mistrů evropských zemí a Mistrovství Evropy juniorů. Naše město, kde jsou doma nejen patnáctinásobní mistři ČR v baseballu Draci Brno, ale také další tři týmu baseballové extraligy bude v roce 2011 kandidovat na uspořádání finálové části Evropských pohárů. Jedná se o závěrečný turnaj čtyř nejlepších baseballových družstev Evropy, nazývaný Final Four.

Máme se tedy na co těšit a pokud k tomu připočtu stoupající formu brněnské extraligové Komety, troufám si říci, že Brno se opět dostává na mapu prestižních sportovních utkání, která vždy přitáhnou tisíce diváků a zejména podpoří naši brněnskou sportovní mládež.

 

Bc. Roman Onderka, MBA

primátor města Brna

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama