Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2010 9:55:38

Ekonomická krize Brno bolí, ALE

Ekonomická krize Brno bolí, ALE

to neznamená, že složíme zbraně!

Všechna města v České republice řeší výpadek finančních prostředků v rámci poklesu daňových výnosů, který snižuje rozpočty měst a obcí v oblasti investic. Není žádným tajemstvím, že Brno má pro letošek o zhruba 700 milionů korun méně na investicích a bohužel ani pro rok 2011 nebude situaci lepší, spíše naopak, neboť očekávaný propad v investiční kapitole města je ve výši 750 až 800 milionů korun. Ekonomická krize nás bolí.

 

Také proto jsme napnuli všechny síly k tomu, abychom onen výpadek co možná nejvíce zmírnili příjmy z fondů Evropské unie. A musím říci, že se nám daří, neboť ke konci letošního března jsme už vyčerpali přes 1,4 miliardy korun s tím, že předem nasmlouvané finanční prostředky, tedy ty, které jsou v pokročilé fázi při schvalovacím procesu, jsou v celkové výši 2,2 miliardy korun. Dalším povzbudivým číslem je přes 40 milionů korun aktuálně získaných z Operačního programu Životní prostředí zaměřené na zlepšování stavu přírody a krajiny. Za tyto evropské peníze zrekonstruujeme vždy za spolufinancování městského rozpočtu například Wilsonův les, zrevitalizujeme park v Lužánkách či pomůžeme lidem v Bosonohách, kde budeme sanovat pátou etapu skalní stěny. To jsou jen namátkou projekty, kterými občerstvíme naše prostředí, v němž žijeme. Brno má jako jedno z mála měst úžasné přírodní podmínky pro život a my se o ně musíme zodpovědně postarat.

 

V této chvíli nedokáže nikdo předvídat, jak se bude vyvíjet světová hospodářská krize a jak na tom bude Česká republika potažmo Brno za několik let. Ale to neznamená, že složíme zbraně. Právě naopak musíme jít vstříc novým výzvám, mezi které patří evropské fondy, které Brnu a ostatním městům napomáhají mírnit dopady ekonomické krize.

 

 

Bc. Roman Onderka, MBA

primátor města Brna

 

Zdroj: MF dnes

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama