Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2010 23:00:00

Jaký byl rok 2009 ?

Jaký byl rok 2009 ?

Na prahu nového roku se snad každý člověk vždy na chvíli v myšlenkách zastaví a klade si otázku, jaký byl ten loňský rok a jaký bude ten letošní ?

Na prahu nového roku se snad každý člověk vždy na chvíli v myšlenkách zastaví a klade si otázku, jaký byl ten loňský rok a jaký  bude ten letošní ?Budou jej provázet příjemné zprávy a vítězství nebo naopak smutné životní události a nezdary? Každý by si přál jen to první, skutečný život někdy přináší bohužel i to druhé.
Rok 2009 byl, stejně jako roky předtím, naplněn každodenní prací. Řada věcí se podařila, řada úkolů je ještě před námi. Jako špatnou zprávu loňského roku jednoznačně vnímám finanční krizi, která ukrojila z brněnského rozpočtu 750 milionů korun. Šetřit se tedy musí, ale člověk si vnitřně představuje, co nového mohlo být v Brně za tyto peníze postaveno nebo opraveno. I rok 2010 bude poznamenán úspornými opatřeními a pozitivní jsou v tomto smyslu snad jen první náznaky ekonomického růstu a konce finanční krize.
Rok 2009 byl stejně jako předchozí léta naplněn významnými událostmi a návštěvami. Návštěva papeže Benedikta XVI. se však svým významem stala událostí číslo jedna. Vnímám tuto návštěvu jako významnou historickou událost nejen pro město, ale i pro mne, jako člověka. Město Brno ukázalo, že umí být dobrým hostitelem a organizátorem a získalo za to v zemi i ve světě výborné hodnocení. Osobní setkání s hlavou katolické církve pak pro mne byl zážitek, který si v sobě ponesu celý život.
V loňském roce mně také udělal radost brněnský hokej. Postup HC Kometa Brno do extraligy po 13 letech znamenal návrat mezi hokejovou elitu, i když teď nehraje, jak bych si představoval a přál. Měl jsem také radost, když centrum města Brna ožilo Slavností masek stejně jako když se náměstí Svobody zaplnilo koncem roku lidmi na vánočních trzích ve zcela nové, vlastní režii.
Stojíme nyní teď na prahu nového roku 2010. Nelze pominout, že to bude rok volební, ale bude to také rok, který přinese nové události. Už nyní je možné se těšit třeba na festival Janáček Brno nebo na zcela nový festival Divadelní svět.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama