Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2021 12:23:00

Musíme teď táhnout za jeden provaz. Vláda, opozice, veřejnost, firmy… my všichni

Musíme teď táhnout za jeden provaz. Vláda, opozice, veřejnost, firmy… my všichni

Komentář na facebookovém profilu k nadcházejícím třem týdnům lockdownu.

„Obětujme březen“. Jeden měsíc přísných opatření, jeden měsíc doma.

Musíme si otevřeně přiznat, že situace v naší zemi je už daleko za hranou. Výrazně agresivnější a nakažlivější britská mutace koronaviru se u nás rozšířila s takovou rychlostí a razancí, že přemohla všechna dosavadní opatření.

Teď musíme výrazně zpřísnit opatření, jinak nám definitivně zkolabují nemocnice. Platit tisíci ztracenými lidskými životy kvůli vlastnímu pohodlí, to je moc vysoká cena. Musíme teď táhnout za jeden provaz. Vláda, opozice, veřejnost, firmy… my všichni.

Ministři ČSSD budou v následujících hodinách a dnech prosazovat, aby vláda učinila odvážná a účinná opatření. Nemůžeme si už dovolit další polovičatý systém změn, ve kterém se část lidí bude ztrácet, zatímco další část bude hledat skulinky, jak opatření obejít.

Budeme prosazovat přísný zákaz pohybu s naprostým minimem výjimek, jako je třeba nákup jednoho člena domácnosti, nebo nezbytná návštěva lékaře. Nebráníme se ani uzavření průmyslu, pokud bude shoda na tom, že to pomůže výrazně omezit počet kontaktů mezi lidmi.

Víme, že to bude drahé. Ale polovičatá opatření budou nakonec ještě dražší. A to zdaleka nejen finančně… Každý život má větší cenu než otevřené květinářství v době vrcholící epidemie.

Budeme prosazovat, aby ruku v ruce s přísnými omezeními přišla skutečně účinná a efektivní pomoc pro podnikatele a firmy, pro lidi v karanténě, na nemocenské, musí se výrazně zlepšit trasování, které ale nebude možné bez aktivního zapojení každého z nás.

Pokud je nějaké světlo na konci tunelu, je to očkování. Musíme ho výrazně zrychlit, k čemuž by mělo dojít už v průběhu března a dubna, kdy do naší země dostaneme více dávek. Pak se situace začne měnit k lepšímu.

Vláda musí v současné situaci poskytnout adekvátní pomoc všem, kteří ji budou potřebovat. Těm, kteří nebudou moci do práce, ale i těm, kteří budou potřebovat akutní lékařskou péči. Týká se to každého z nás!

Musíme změnit dosavadní náhled na ekonomickou pomoc, kdy byrokratickým sítem propadlo až příliš mnoho firem, ale zejména malých živnostníků. Měli bychom taky začít vážně uvažovat o tom, aby nemocenská činila 100 % náhrady mzdy.

Bez Vás to ale nikdy nezvládneme! Obětujme březen a uvidíme světlo na konci tunelu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama