Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2010 17:23:56

Nový mezinárodní divadelní festival v Brně

Nový mezinárodní divadelní festival v Brně

Divadelní svět Brno obohatí evropskou kulturní scénu.


Divadelní svět Brno je nový mezinárodní divadelní festival, který vznikl z iniciativy Centra experimentálního divadla, Městského divadla Brno, Národního divadla Brno, Divadla Radost a Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění. Nad pilotním ročníkem festivalu převzal záštitu opravdu rád. Organizátorem projektu je Brněnské kulturní centrum (BKC). Roli patrona festivalu pro rok 2010 přijal Václav Havel, který se přehlídky osobně zúčastní. Václavu Havlovi, této velké divadelní a zároveň etické osobnosti, bude také věnována základní dramaturgická linie.

 

Festival bude žánrově pestrou přehlídkou od činohry po pohybové divadlo, od klasických her po alternativní performance. Ve dnech 11.–19. června 2010 nabídne inscenace českých a zahraničních souborů v „kamenných" divadlech i v brněnských ulicích, parcích a na náměstích. Festivalové dění zahájí v pátek oblíbená Noc kejklířů, ukončí ho za týden v sobotu velkolepá soutěžní přehlídka Slavnost masek. Centrem pouličního reje bude náměstí Svobody, hrát se bude i na Špilberku a pod Špilberkem, na Staré radnici a jinde. Kromě divadelních aktivit budou pro diváky připraveny četné doprovodné akce – výstavy, dětské dílny, workshopy či koncerty.

 

Jsem přesvědčen, že vzniká nová, krásná a věřím, že velmi úspěšná tradice ve městě Brně, která by mohla oslovit nejen diváky z České republiky, ale z celé střední Evropy. Bude to totiž jeden z největších divadelních festivalů v Evropě. Kromě výrazného uměleckého přínosu si od této přehlídky slibujeme také zvýšení atraktivity města pro turisty. Navíc divadlo v sobě  vždycky spojuje obrovskou moudrost a zároveň velkou provokaci, což inspiruje nás všechny – od občanů až po politiky.

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama