Bc. Stanislav Mackovík

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2015 13:04:18

Destrukce Změnou

Destrukce Změnou

Politické hnutí Změna se velice často prezentuje jako předobraz poctivosti. Politici ze Změny rádi poukazují na chyby ostatních - bez ohledu na svoji vlastní neschopnost a nepoctivost. Ukazuje se, že populismus je jejich hnacím perpetum mobile.

Ekonomický náměstek libereckého primátora Jan Korytář, který je vůdčí postavou politického hnutí Změna, čelí opakované kritice za personální destrukci magistrátních odborů, které spadají do jeho gesce. Před nedávnem se sice vedení liberecké radnice ptalo svých podřízených, jak jsou s nimi spokojení a je-li to lepší „teď“, nebo zda lépe už bylo? Jednalo se údajně o anonymní anketu, která si nicméně vysloužila velkou dávku kritiky. Korytářova nenávist k předchozímu vedení města, tedy především k zástupcům politických stran je posílená ještě Korytářovic pomstychtivostí, která jej samotného přivádí na samé dno politické a lidské morálky. Na zářiovém jednání zastupitelů města uvedl Korytář prezentaci, která zahrnovala výsledky jakéhosi „interního auditu“. Nezasvěcený člověk by na základě informací získal dojem, že lépe už být nemůže a všichni jsou spokojeni. Chiméra o  spokojenosti se však rozplynula po dotazu z opozice, zda ona hodnotící anketa byla realizována před nedávným odchodem nespokojených pracovníků magistrátu - nebo po jejich odchodu? Jak se ukázalo, tak odchodem nespokojených se magistrát stal destinací zarputile spokojených a proto anketa nemá objektivní hodnotu. Šlo tak o klasickou kulišárnu v duchu ,,změnařských" hodnot. Mnoho schopných a odborně zdatných lidí bylo za vládnutí Změny nuceno odejít. Klientelisticky pak Korytář za dozoru svého koaličního stínu ANO na uvolněná místa dodává své figurky. Evidentně jde o náhradu těch schopných za ty věrné, tedy za ty přítulné ke Změně. Na personální rozklad magistrátu už doplácí město Liberec a jeho obyvatelé. Důkazem je počínání kolem vratky za projekt bazénu, kde Korytář a jeho podřízení fatálně pochybili a způsobili městu škodu několika milionů korun. Verbálně rád transparentní Korytář proplatil bez schválení zastupitelstvem vratku bez toho, že by se město nějak bránilo v případě, kde mělo velkou šanci na úspěch. Navíc - zastupitelstvo města Liberce neodhlasovalo rozpočtové opatření, kterým by se do rozpočtu města dostaly peníze na uhrazení vratky části dotačního titulu na opravu bazénu. Ekonomický náměstek Jan Korytář  pod dohledem koaličního partnera ANO tedy dokázal, že si může zatím dovolit vše. Asi proto, že jeho kauz si žádná kontrolně - represivní složka státu nechce všímat. Je stále otázkou, zda nečinnost odpovědných je dána jejich sníženou schopností vnímat opakující se páchání jeho nestandardních počinů - či je Korytář v něčích službách? Mafiánská chapadla ,,sekty"  rozprostírající se od ,,Čmeláka" až po privátní Krajské protikorupční pracoviště už toho zla napáchlo dostatečně mnoho. Je tedy čas se přestat tvářit, že se nic neděje.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama