Bc. Stanislav Mackovík

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2017 4:33:00

NATO jako záruka války

NATO jako záruka války

Letitá mediální masáž a všudepřítomná tupá pravicová rétorika vytváří u některých lidí dojem, že NATO je zárukou světové bezpečnosti.

 Nejvíce se ovšem ve velebení NATO v ČR angažuje polistopadová honorace bohatých, kterou však při jejím neomaleném bohatnutí v devadesátých letech nikdo nekontroloval. Tito mazaní „demokraté" nemohou skutečné levici přijít na jméno. Není divu, že se každý pokus o potrestání skupinové kleptomanie z devadesátých let zadrhává.

Dalo by se dokonce říci, že u nich platí heslo: kdo nekradl, tak není demokrat. Díky penězům propraným v kuponové privatizaci se v politice nejvíce daří jedincům, politickým stranám a hnutím, které sice slibují cokoliv -ale především zvyšují své zisky nebo zisky předurčených firem. Nicméně tahle kasta stojí v jednom šiku a teatrálně podporuje arogancí NATO. Jednou s výkřiky ,,My jsme Západ" pobíhá kolem Pražského hradu, jindy zase postává kolem silnic a mává průjezdu kolon US ARMY, které táhnou ze své okupační zóny v Německu směrem na Východ. Mimochodem - pro realitou nepolíbené musím dodat, že na Konferenci čtyř mocností v Londýně roku 1946 bylo do tzv. americké zóny zařazeno Bavorsko, Bádensko-Württembersko, Hesensko a Svobodné hanzovní město Brémy.

Americká armáda je v Německu stále jako okupační uskupení. Takové označení se ale v naší zemi vlivem vazalské podřízenosti ČR vůči mocným USA nepoužívá. USA mají u svých evropských poskoků celou řadu dalších privilegií. Vláda ČR proto nechá naše vojáky nasadit kdekoliv ve světě jen v zájmu politiky Bílého domu. Jako by si nikdo nepamatoval zločiny Severoatlantické aliance z roku 1999, kdy její letouny a rakety po dobu 78 dnů, bez mandátu Rady bezpečnosti OSN a v rozporu s mezinárodním právem, útočily na území zbytků Jugoslávie. NATO se neštítí porušovat mezinárodní právo a už vůbec nemá morální zábrany se spojit s kýmkoliv. Spojenci NATO mohou být členy IS, vyznavači Stěpana Bandery nebo mafiány evropského formátu. Zvláště za situace, kdy ostří hoši v Pentagonu vedou plnohodnotnou přípravu k vojenské agresi, která má být realizována proti Ruské federaci. Kapitálem ovládaná západní média nenechají na RF niť suchou. Ekonomické sankce a růst politického tlaku proti Rusku jsou součástí nového tažení na Východ.

Američany podporovaná pátá kolona v ČR vůbec nezahálí. Vsází především na umělce různých kvalit. Jeden takový jezdí poklonkovat s projevem na Sudetoněmecké slavnosti do Norimberku. Další patolízal předává 4. brigádu rychlého nasazení ze Žatce pod velení 10. obrněné divize Bundeswehru. Německá divize byla založena v roce 1959 z pozůstatků 10. divize Wehrmachtu, jež byla zformována v roce 1939 v Praze jako nedílná součást vojsk skupiny Sever. V roce 1943 byla divize obklíčena spojenci v Africe a zanikla. O její znovuzrození se v roce 1959 postarala řada veteránů z Wehrmachtu propuštěných ze zajetí. Obecně se dá říci, že ze strany členských států NATO opět v posledních letech roste podpora fašistické ideologie. V Lotyšsku stojí památníky jednotkám SS, například 23., 319. a 322. batalionu Waffen SS. V estonském Sinimae je tzv. Památný kámen oslavující 20. divizi SS. V Litvě se likvidují památníky vojáků Rudé armády. Lidskoprávním aktivistům řízeným z Bílého domu však očividná propagace fašismu nevadí.

Zjednodušeně se dá říci, že nebýt fašistů, tak by Ukrajina ani nemířila do Evropy a k blízké spolupráci s NATO. Po osvědčeném západním vzoru už v Kyjevě došlo k přejmenování ulic. Ze třídy Generála Vatunina se stala ulice Romana Šucheviče. která ústí do ulice Stěpana Bandery. Šuchevič byl jedním z velitelů teroristické organizace UPA (Ukrajinská povstalecká armáda), která zlikvidovala desítky tisíc Poláků a Židů. No a Stěpan Bandera stál v čele organizace UPA. NATO se v té plejádě hnědých přeměn rozhodně neztrácí. Na Twitteru aliance se v osmiminutovém pořadu fakticky propagují tzv. „lesní partyzáni", což byla skupina kolaborující s fašisty. Podle současného pohledu zelených mozků z NATO jsou tito extrémisté velebeni jako bojovníci za nezávislost Pobaltských republik. NATO je skutečným nástrojem agrese a bezprostředním ohrožením míru. O této skutečnosti nesvědčí jen jeho tolerance k fašismu. Pobaltské státy a Ukrajina se stávají prostorem, kde se připravuje válka proti Rusku. Není ani náhodou, že v rámci cvičných operací NATO zkouší jeho jednotky činnost zaměřenou na působení v ruskojazyčném prostředí.

Pokud jde o navyšování financí na zbrojení, tak americký prezident Donald Trump chce zvýšit letošní rozpočet na obranu o 54 miliard dolarů (1,4 bilionu Kč), tedy o devět procent ve srovnání s loňským rokem. Trump dodal, že „provede více věcí s méně prostředky". Upozornil ale, že s 20 biliony dolarů státního dluhu „si země musí utáhnout opasek". Z taktického hlediska stojí za povšimnutí skutečnost, že při tvorbě vojenského rozpočtu USA na příští rok byla vytvořena - kapitola k materiálně technickému zajištění 7. flotily amerického námořnictva - pro západní část Tichého oceánu, kde se dá tedy předpokládat vedení činností ve směru na Vladivostok. V roce 2016 nejvíce za armádu utratily USA následované Čínou a Ruskem.

Výdaje USA na obranu v loňském roce jsou ve výši 611 miliard dolarů (15 biliónů Kč). Čína vydala na vojenské účely 215 miliard dolarů (5,3 biliónu Kč.). Ruský armádní rozpočet dosáhl výše 69,2 miliardy dolarů (1,7 biliónu Kč.). Není ale bez zajímavosti, že největší meziroční nárůst výdajů zaznamenalo Lotyšsko. Pokud by došlo skokově ke stavu, že všechny členské státy NATO budou na armádu dávat 2 % HDP, tak se výdaje na jejich zbrojení zvýší o 40%. Podle výše rozpočtu se dá posuzovat, kdo se chystá na válku a kdo buduje přiměřený obranný systém.

Stanislav Mackovík
vedoucí kandidát pro volby do PSP ČR za Liberecký kraj

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama