Bohuslav Jedinák

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2014 21:24:47

Babišovy mocenské mimikry

Babišovy mocenské mimikry

Při sledování mediálních výstupů Andreje Babiše jsem si vzpomněl na pořad paní Jílkové “Máte slovo” na téma zrušení zelené nafty, který Česká televize odvysílala vloni 15. května.

 Pan Babiš každému skákal do řeči, křičel, nerespektoval moderátorku ani většinu diskutujících. Obviňoval je ze lži, spojenectví s ODS a na závěr nepřímo doporučoval divákům, ať volí jeho hnutí. Jediný, s kým se shodl, byl prezident Agrární komory Veleba. Nechci hodnotit obsah "diskuse", ale to jak se Babiš choval. Bylo zřejmé, že toto je skutečný Babiš, budoucí ministr financí. 

Babišovy mediální výstupy jsem sledoval i v době, kdy už bylo jasné že budou předčasné volby. Bylo patrné, jak obrovskou změnou jeho vystupování a chování prošlo. Je pravděpodobné, že absolvoval intenzivní mediatrénink a poslouchá své PR poradce. Nezdá se mi, že by se mohl člověk za tak krátkou dobu změnit a je otázkou času, kdy opět vyplave na povrch jeho pravé JÁ. Že by další z dlouhé řady těch, kteří s námi hrají pouhé divadlo?

Andrej Babiš často srovnává stát a firmou. Jenomže stát nemůže fungovat jako firma. Stát, na rozdíl od firmy, má být postaven na rovnosti v právech i povinnostech. Toho se nám bohužel nedostává. To je to, co potřebuje náš stát – měřit všem stejně v právech, ale i v povinnostech. Česká republika potřebuje férový přístup, zodpovědně hospodařící vládu a vymahatelnost práva. Je toto pan Babiš schopen zajistit? Změna jeho mediálního obrazu je vskutku obdivuhodná a kdo chce ať věří, že prošel skutečnou proměnou. Já tomu nevěřím.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama