Bohuslav Jedinák

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2014 21:28:31

Kauza ProMoPro - mlčení za naše peníze

Kauza ProMoPro - mlčení za naše peníze

Fascinuje mě, jak kauza známá jako ProMoPro, která plnila dva roky titulní stránky novin a zabavila celou českou politickou scénu, včetně Kalouskovy speciální jednotky cifršpiónú – FAU, dnes šumí do prázdna.

 Politici mlčí. Přitom mnozí z těch, kteří se zúčastnili tehdejší přestřelky stále sedí v poslaneckých lavicích. Mlčí i zpočátku na Kalouskův povel velmi aktivní Finanční analytický útvar. Konečně se děje to, v co snad ani nikdo nedoufal. Rozřešení sporu a politické hádky před soudem. Stát, tedy ten kdo podle policie a Státního zastupitelství utrpěl škodu, převyšující 388 miliónů korun, však v této věci (doufám, že jen prozatím) neuvěřitelně otálí, jako kdyby tam stále přežíval duch Kalouska a jeho praxe.

Stejně se mlčelo ve věci Mostecké uhelné. A všichni víme, jak jsme dopadli a o kolik peněz stát svým přístupem připravil nás všechny. Kauza Promopro se využila politicky, jako mnohé jiné. A když se konečně blíží soudní řešení a náš stát může uplatnit škodu a ztrátu na své poškozené pověsti, tak ticho po pěšině, respektive neurčité vyjádření, že je ještě čas. Kauza byla politicky vysáta a evidentně již zodpovědné nezajímá. Dost smutná zpráva o zástupcích našeho státu. Ukazuje, jak dobrými jsou hospodáři a jak jim „leží na srdci“ skutečný zájem státu a nás občanů, daňových poplatníků. Pamatujme si to, až zase budou chtít zvedat daně...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama