Bohuslav Jedinák

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2014 17:05:59

V Brně přišli na to, jak vyřešit nezaměstnanost

V Brně přišli na to, jak vyřešit nezaměstnanost

Bývalá ředitelka jihomoravského krajského úřadu práce a také již bývalá krajská radní Marie Cacková přišla na to, jak rapidně snížit nezaměstnanost a těm, kteří práci mají ještě přidat.

 Exradní Cacková politikům z jihomoravské TOP09 evidentně účelově přihrála zakázky za statisíce. Její bývalý krajský spoluradní z ODS také nepřišel zkrátka. Tito její kolegové analyzovali a poté radili jako externisti úřadu práce, který Cacková vedla. S čím radili? To se občane dozvíš jenom povrchně. A za kolik? To se občane nedozvíš vůbec, i když to platíš! Takové informace totiž podléhají utajení dle zákona o ochraně osobních údajů. Úřad si tak mohl najmout dokonce PR agenturu, i když má svoje oddělení pro komunikaci a vlastní mluvčí. Pokud by byla paní Cacková takto agilní při hledání zaměstnání pro klienty svého úřadu, byl by problém s nezaměstnaností v Brně rychle vyřešen.

Ten spletenec je složitější a takových případů v republice nepočítaně. Externisté jsou oblíbenou disciplínou na řadě ministerstev. Je opravdu nutné, aby takovéto kauzy odhalovaly až novináři?

Navrhuji, aby byl přijat zákon, který zajistí, že veškeré smlouvy uzavřené mezi úřady a státními organizacemi a firmami nebo jednotlivci budou povinně zveřejňovány. Tady je ochrana osobních důvodu bezdůvodná.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama