ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.01.2018 19:24:38 - nespokojený úředník

dohazování kšeftů stanicím STK, zbytečné zatěžování slušných občanů

Nechápu zákonnou povinnost občana při změně vlastníka vozidla předkládat protokol o evidenční kontrole, ne starší 30 dnů v situaci, kdy má vozidlo ještě platnou technickou prohlídku, tato povinnost by měla být zrušena v situaci, kdy jde o převod vlastnického práva a následný evidenční úkon, protože 1). při převodu vlastnického práva jeden auto prodává a druhý auto kupuje,kupující má možnost auto si důkladně prohlédnout , nebo nechat si auto prohlédnout v odborném servisu...není důvod nařizovat povinnou návštěvu STK...stojí to 400,- Kč, dělá to na STK fronty a slušný občan si musí vzít půl dne dovolené v práci...spočítejte ten ekonomický dopad 2.) MDCR na svém webu tvrdí, že evidenční kontrola má zabránit převodům, fyzicky neexistujícího auta nebo má zabránit aby občan neprováděl na autě nedovolené změny...a že lhůta 30 dnů je tou lhůtou po dobu které lze předpokládá že žádné změny na vozidle ještě nebyly provedeny...to je zástěrka, jsou EU táty které to nemají

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2018 13:43:05 - Dan Ťok

Dobrý den,

evidenční kontrola je dlouhodobě zakotvený úkon v zákoně, který jednoznačně garantuje, že zápis změny vlastníka vozidla v dokladech bude proveden u vozidla, které uvedený vlastník právě nabyl. Evidenční kontrola rovněž potvrzuje u daného vozidla průběh počtu ujetých kilometrů v čase, stejně jako pravidelná technická prohlídka. V současné době na ministerstvu zvažujeme v oblasti evidenčních kontrol změnu, která povinnost vyžadování této kontroly upraví ve prospěch žadatele.

Zdraví DŤ