ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.03.2019 9:37:13 - mzxy

opravy vozovky tryskovou technologií, porušování technologických postupů a obtěžování řidičů

dobrý den, ve SČ dochází opakovaně k porušování technologických postupů při letních opravách vozovek tryskovou technologií, po nástřiku penetrací je rozsypána ušlechtilá posypová hmota která je na vozovce ponechána celý měsíc, včetně omezení rychlosti na 30 nebo 50 km přenosnou dopravní značkou. Jezdím na motocyklu i skůtru a je to nebezpečné. Na SČ kraj jsem už napsal 2 stížnosti doložené fotodokumentací ponechané a nezametené posypové hmoty, v odpovědi bylo pokaždé uvedeno, že v žádném případě nedošlo k porušení technologického postupu oprav s výjimkou ponechání posypové hmoty na vozovce po dobu 1 měsíce, protože se tak rozhodl CESTMISTR, aby se to lépe zhutnilo. Přitom by podle technologického listu mělo dojít je zhutnění po 3 dnech provozu a posypová hmota má být zameta. Stačí poodjet za hranice SČ kraje a vidíte jiný svět s jiným přístupem k opravám. Poraďte, jak mohu jako občan zajistit nápravu, zatím se mi odpovědné osoby jen vysmívají.Děkuji, M.Z.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2019 10:57:38 - Dan Ťok

Dobrý den, údržba silnic II. a III. třídy je plně v kompetenci krajů, včetně dohledu nad kvalitou prováděných prací. Ministerstvo dopravy nemá vůči nim v tomto směru žádnou kompetenci, Zdraví DŤ