ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.02.2019 9:54:47 - mzxy

stříhání neplatných registračních značek na tři kusy

Dobrý den, pane ministře, víte o tom, že vysokoškolsky vzdělaná a plně kvalifikované ženy - referentky z dopravních úřadů měst a obcí stříhají nůžkami na plech stovky a tisíce neplatných tabulek značek, které si pak ministerstvo někam odváží? Někdo z MDCR v roce 2004 k tomu vydal nějaký usměrňující pracovní pokyn obcím, o jehož zákonnosti pochybuji...Místo centrálního znehodnocení kousků plechu např, slisováním do krychle za dohledu jednoho člověka jsou zaměstnány stovky referentek po celý rok..V době, kdy přihlášení auta z dovozu není na počkání a někde to trvá dny i týdny jsou lidé, kteří se tím mají zabývat zabývají stříháním rezavého plechu? Už proti tomu protestuje svaz měst a obcí,,,Uděláte s tím konečně něco? Zkoušel jste někdy ručními nůžkami na plech nastříhat například 300 rezavých špinavých značek na 3 části? Děkuji za odpověd, MZ

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.03.2019 14:01:43 - Dan Ťok

Dobrý den, vzhledem k povaze registračních značek je nezbytné skartaci (likvidaci) provádět, takovým způsobem, aby bylo zamezeno zneužití registračních značek, které byly odevzdány. Nakládání s registračními značkami je obdobné jako u registračních dokladů nebo bankovek, není tedy možné je volně skladovat a připustit jejich manipulaci neoprávněným způsobem. V roce 2004 byla zvolena forma dvojího přestřižení z důvodu jasného rozlišení poškození tabulky registrační značky od skartované. Možnost přebírání každého kusu tabulky registrační značky podle seznamu byl z hlediska bezpečnostního a časového zavrhnut. Slisování do krychle je nepřípustné, neboť slisováním není možné zabezpečit řádné skartování tabulky registrační značky.

Fakticky je možné situaci řešit buď zakoupením skartovacího stroje, nebo pákových nůžek. V žádném případě nebylo nikdy Ministerstvem dopravy doporučováno skartování formou ručních nůžek na plech. V současné době se tabulky registračních značek vyrábějí ze slitin lehkých kovů, klasická koroze tedy není možná.

S pozdravem DŤ