Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2020 8:36:00

Chtěla bych v domovech víc personálu a lepší technické vybavení

Chtěla bych v domovech víc personálu a lepší technické vybavení

Komentář na facebookovém profilu k požáru ve Vejprtech a novele zákona o sociální péči

 Tragický požár ve Vejprtech nemůžu pustit z hlavy. Když jsem v rozpočtu vyjednávala částku na mimořádné události, netušila jsem, že bude tak brzy potřeba. Ale teď díkybohu za to. Přes Úřad práce jsme zajistili klientům dávky mimořádné okamžité pomoci a do Vejprt pošleme dotaci 5 mil. korun. Podle informací, které mám, se chtějí obyvatelé domova vrátit na místo, kde to znají. Peníze na opravu zařízení jim pomůžou mít zase svoje "doma".

A co dál? Chtěla bych, aby bylo v domovech více personálu a lepší technické vybavení. Tady jsme jen krůček před cílem, novela zákona s personálními a technickými standardy už je připravená. A na finanční ohodnocení zaměstnanců sociálních služeb nezapomínám, letos jsme jim zvýšili platy o 1500 korun a v tomhle trendu chci pokračovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama