Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2020 15:08:00

Důstojná mzda, dobré pracovní podmínky, čas na odpočinek a spravedlivý důchod

Důstojná mzda, dobré pracovní podmínky, čas na odpočinek a spravedlivý důchod

Komentář na facebookovém profilu ke mzdám

Důstojná mzda, dobré pracovní podmínky, čas na odpočinek a spravedlivý důchod. Tohle si zaslouží každý, kdo pracuje, ať už je to dělník nebo "bílý límeček". Sociální demokracii šlo vždy o lepší podmínky pro pracující - však jsme kvůli tomu vznikli! Stejně jako odbory. Proto jsem se na odborářské půdě cítila jako doma.

Na jednání s ČMKOS jsme se shodli, že není možné, aby v době ekonomického růstu životní úroveň pracujících lidí stagnovala nebo dokonce klesala. Společným úsilím se nám podařilo vybojovat vůbec nejvyšší navýšení minimální mzdy v historii, nedávno jsem představila důchodovou reformu, na zaměstnance myslíme i v zákoníku práce třeba spravedlivějším výpočtem dovolené.

Ale i tak máme pořád co dohánět, v minimální mzdě jsou před námi dokonce Slováci i Poláci. Připomínky odborů neberu na lehkou váhu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama