Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2020 13:04:00

Otázky na důchody neberou konce

Otázky na důchody neberou konce

Komentář na facebookovém profilu k přípravě důchodové reformy

 Šíří se ale nesmyslné mýty o tom, jak si lidé pohorší. Není to pravda! Můj návrh zajistí každému spravedlivý důchod. NIKDO, kdo poctivě pracoval, nepřijde zkrátka a HODNĚ lidí si polepší. Průměrný důchod se zvýší o více než 2000 korun.

Víte, že dnes u nás žije skoro 200 000 seniorů, kteří musejí vyžít s penzí nižší než 10 tisíc? Hrozné, že? Tak tohle po reformě skončí! Pro všechny, kdo 35 let pracovali, navrhuji ZÁKLADNÍ důchod ve výši 10 500 Kč. Ale pozor! K tomu se vám navíc přičtou ještě všechny ZÁSLUHY. Tedy jak dlouho jste pracovali, kolik jste za život odvedli na sociálním pojištění a nově se započítává i PÉČE o děti a osoby blízké. K důchodu bude také připočten pevný bonus 500 Kč za každé dítě.

To je strašně důležité. Teď to totiž chodí tak, že ti kdo pečují – většinou jsou to ženy – jsou ve stáří „odměněni“ nižší penzí. A ve stáří se pak propadají do chudoby a závislosti na sociálních dávkách. Pokud se nám tenhle symbol nespravedlnosti podaří odstranit, bude to obrovský krok vpřed. Řekněme NE nedůstojným důchodům!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama