Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2020 5:34:00

Z dětských skupin se stanou jesle

Z dětských skupin se stanou jesle

Komentář na facebookovém profilu k jednání o novele zákona o dětské skupině

 Na MPSV jsme se včera sešli s provozovateli dětských skupin, abychom si představili zásadní změny v navrhované novele zákona o dětské skupině. Co se v ní hlavně změní?

Klíčové je, že péče o malé ratolesti nezruinuje rodičům peněženky a nahraje jim i místní dostupnost. Důležité je také stabilní a předvídatelné financování ze státního rozpočtu. A ještě se změní název - z dětských skupinse stanou jesle, dále věk malých návštěvníků a potřebné vzdělávání jejich pečovatelů.

S účinností novely zákona o dětské skupině počítáme od 1. července 2021. Stávající dětské skupiny budou mít tříleté přechodné období, během kterých se budou moct dostatečně připravit na nové podmínky jeslí.A já pořád věřím, že tisíce rodičů čeká v tomhle ohledu úlevná budoucnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama