Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2021 13:21:00

Znovu přeložím vládě Izolačku

Znovu přeložím vládě Izolačku

Komentář na facebookovém profilu k dorovnání mzdy v karanténě

 Vím, že vás velké omezení štve. Ale řítíme se z kopce a musíme pořádně dupnout na brzdu. My sociální demokraté věříme, že už si nemůžeme dovolit žádná polovičatá řešení!

Dokud nebude povinné testování ve firmách, měli bychom uzavřít i průmyslové podniky. Když to neuděláme, mohou opatření trvat třeba ještě dva měsíce. V průmyslu pracuje skoro půl druhého milionu lidí, to je více než třetina pracovní síly. Nedává vůbec smysl, aby se dělníci večer zavírali doma a nemohli navštívit rodinu či kamarády, když se pak nakazí v práci.

A jestli chceme, aby se lidé chovali zodpovědně, musíme jim pomoci. Pro pracujícího člověka s normální výplatou je propad výdělku kvůli karanténě katastrofa. Takže znovu přeložím vládě Izolačku a jsem domluvená, že hned v úterý pofrčí do Sněmovny a ve středu do Senátu. Bude platit zpětně od 1. 3. a dorovná mzdu v karanténě nebo izolaci rovnou za 14 dní!

Přeji všem hodně síly!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama