ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2019 8:18:30

Malý a velký desetník

Malý a velký desetník

Malý a velký desetník

 

Byl jsem osloven skupinou řemeslníků při jedné debatě, zda bych pro ně neměl nějakou práci. V minulosti pro mne několik zakázek realizovali a s jejich prací jsem byl spokojen. V současné době, kdy je všeobecný nedostatek kvalifikovaných živnostníků mne tento dotaz udivil. I naše město Frýdlant na své akce hledá firmy ve vnitrozemí republiky. Navrhl jsem, aby jako živnostníci zašli na radnici a nabídli své služby a ucházeli se o zakázky Města. Hořce se zasmáli a jeden z nich konstatoval.: Nám malý a velký desetník žádnou práci nezadá a k výběrovým řízením nepřizve! Nepochopil jsem. Jaký malý a velký desetník? „Tak říkáme v našem městě našemu místostarostovi a starostovi“. Nebylo mi jasné, kde k těmto přezdívkám došli. Bylo mi řečeno, že přezdívky mají odvozeny od 10%.
Namítl jsem, co s tím má společného matematika, nebo snad daně, či DPH. Hádal jsem. Pokud jste plátci DPH, tak mi snad dáte za pravdu, že máme na většinu spotřebního zboží 21% DPH, na služby méně, na vodné a stočné taktéž nějaké DPH, na prodej investičního zlata na rozdíl od vody DPH není žádné. Ale jakých 10% v souvislosti se zakázkami a výběrovými řízeními, to mi není jasné. Jsi ze „staré školy“ , tak to neřeš! My zakázku nedostaneme, i kdybychom nabídli poloviční cenu za dílo. Příkladem je parkoviště pro auta v Bezručově ulici realizované v loňském roce před komunálními volbami. Cena za 1m2 astronomická. Byli bychom spokojeni s  třetinou vyplacené platby!
 Na problém popsaný výše jsem se zeptal na veřejném zasedání MZ, kde jsem se přimlouval za oslovení a nabídnutí zakázek místním. Také jsem se zeptal místostarosty a starosty, zda znají své přezdívky a zda případně mají vysvětlení jak k těmto „pseudonymům“ mezi řadovými řemeslníky, občany našeho Města mohli přijít. Odpověď jsem nedostal. Musím se smířit, že jsem ze „staré školy“. Nebudu to řešit.

Frýdlant       18.června  2019

A. Dočekal

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama