Filip Humplík

  • ODS
  • Praha 10
  • místostarosta městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2019 11:17:00

Češi by měli víc umírat, zlevnily by pohřby

Češi by měli víc umírat, zlevnily by pohřby

Nebo “Kokain je tak drahý, protože feťáci málo šňupou!” Nebo “Čím víc budeme jezdit autem, tím levnější bude benzín!”

Tyto tvrdé fóry jsou odpovědí Čechů na nemotorný výrok ministryně průmyslu a obchodu Novákové /ANO/. Ta v televizi řekla doslova: "Čím méně mobilních dat používáme, protože se jim vyhýbáme, nepřispíváme k tomu, aby byla levnější". A dodala, že místo připojování na data hledáme wifi zdarma. Prostě nějak úplně pitomě šetříme.

Pomiňme, že většinu těch wifi sítí zdarma poskytují provozovatelům ti samí mobilní operátoři, takže o wifi zdarma nejde ani náhodou. Paní ministryně ale později v rozhlase práskla skutečné jádro skandálku. Hájila se tím, že použila argument mobilních operátorů: Češi prý za data platí nejvíc v Evropě proto, že je nechtějí nechat vydělat.

Na čí straně má být politik? Za koho kope? Za občany nebo za velké firmy? V naštvávání občanů cenami mobilních tarifů má přitom Ministerstvo průmyslu a obchodu už tradici. "Chcete služby jako v Polsku? Odjeďte do Polska", radil v únoru 2017 Lubomír Bokštefl, tehdejší náměstek ministra Jana “Živnostnícijsouparaziti” Mládka (ČSSD). Sám Mládek tehdy o cenách volání do ciziny prohlásil: "Roaming je elitářská záležitost, která se týká pěti procent obyvatel..."

Tohle vážně řekl ministr. Ministr! Ten, který má především jednat v našem zájmu.

V Německu nabízí T- mobile neomezené volání a SMS plus 21GB dat za 9,9 euro, tj. 254 Kč. U dalších evropských operátorů je to podobné. Ale nejde jen o drahé české volání a data. Máme taky jedny z nejdražších a nejméně kvalitních potravin v Evropě. Máme extrémně vysoké ceny bydlení. Mám pokračovat?

Pamatujete na památný výrok někdejší pražské primátorky Krnáčové? Že metropole nemá problém s dopravou, ale že Pražáci jsou zpovykaní? Ministryně Nováková ji svým výrokem asi trumfla. Jenže na výmluvy ani vtípky není prostor – realita je spíš tragická. Kdo za ni může?

Ministři ANO a ČSSD nám v různém poměru vládnou od ledna 2014. Slibovali, že bude líp. Dodnes je to pořád stejné, spíš horší. Slibem nezarmoutíš, říká klasik. K takovým politikům mě napadá stará moudrost o založení parku: hloupý komunální politik nechá naplánovat cestičky a nechá je vyasfaltovat. A pak se vzteká. Lidi si zkracují cestu na tramvaj vedle, po trávníku. Vyčítat jim to nelze – prostě chodí, kudy potřebují. Chytrý politik proto s vypískováním cestiček počká, až si lidi potřebné trasy vyšlapou sami. Politik je tam totiž pro lidi, ne obráceně.

S ministry a politiky je to stejné. Jejich úkol je zařídit lidem co nejhezčí a nejpřímější cestičky. Zatím to vypadá, že naši ministři pracují spíš pro asfaltérské firmy. Nebo pro telekomunikační operátory?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama