Hana Třeštíková , MgA.

  • PRAHA SOBĚ
  • Praha 7
  • místostarostka městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.07.2020 19:09:00

Praha oslaví návrat kultury, chystá se NĚCO 2020

Praha oslaví návrat kultury, chystá se NĚCO 2020

Praha ožije poslední zářijový víkend kulturou. Divadla, kina, galerie či kluby chystají speciální program pro NĚCO 2020.

„V dubnu jsme společně s GoOut prodávali vstupenky na neexistující představení, abychom pomohli udržet kulturu při životě. A protože doba, kdy se v kultuře nedělo takřka NIC, už je, doufejme, za námi, poslední zářijový víkend zažije Praha NĚCO. Jako poděkování příznivcům a fanouškům připravují kulturní organizace po celé Praze speciální akce a doprovodné programy. Bude to taková oslava návratu kultury k životu a já se těším, že brzy budou zase divadla a kluby plné fanoušků,“ řekla radní pro kulturu a cestovní ruch Hana Třeštíková

Festival kultury NĚCO 2020 organizuje radní Hana Třeštíková ve spolupráci s kulturním portálem GoOut.cz. Uskuteční se ve dnech 26. - 28. 9. 2020 a zapojit se může jakákoli kulturní organizace nebo subjekt. Podmínkou je nabídnout divákům netradičně pojatý program nebo exkluzivní zážitek. Speciální programy jsou plně v režii institucí, stejně tak i stanovení ceny vstupenek.

Diváci se mohou těšit třeba na speciální tematickou procházku pro nezadané, inspirovanou pražskými stopami postav z divadelních her, besedy s herci a tvůrci divadelních představení, nebo se zúčastnit prožitkového tanečního setkání.

„Úspěch akce NIC 2020 nás definitivně přesvědčil o tom, že česká kulturní scéna v době krize umí táhnout za jeden provaz. Jsme nesmírně rádi, že GoOut v této společnosti hraje významnou roli, a chceme se i nadále snažit o to, abychom vedle prodeje vstupenek poskytovali komplexní servis pro každého, kdo miluje kulturu stejně jako my. Náš primární cíl je jednoduchý: Přispívat k tomu, aby lidé chodili ven. Proto považujeme NĚCO 2020 za ohromnou příležitost - jako poděkování všem, kteří na jaře pomáhali zabránit nejhoršímu; jako možnost konečně "naplno" odpálit novou klubovou a divadelní sezonu; jako šanci propojit co nejvíc pořadatelů a fanoušků a postarat se o to, aby závěr letošního roku proběhl v mnohem pozitivnějším duchu než jeho začátek," uvedl obchodní ředitel GoOut Lukáš Jandač.

Dubnová benefiční akce NIC 2020 na podporu kulturních institucí nebo uskupení měla u fanoušků pozitivní ohlas. I když byla původně zamýšlená jako pomoc pražské kultuře, hranice města brzy překonala. Celkem se zapojilo 180 subjektů z 22 měst a podařilo se vybrat přes 3 miliony korun. NĚCO 2020 je volným pokračováním dubnové sbírkové akce, tentokrát už s reálným programem. Přihlásit se mohou opět jakékoli subjekty z celé České republiky prostřednictvím portálu GoOut.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama