Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2013 13:43:41

Budeme se snažit dokázat lidem, že ČSSD je dobrá značka

Budeme se snažit dokázat lidem, že ČSSD je dobrá značka

Na včerejší Krajské konferenci v havířovském Kulturním domě Radost jsme jednali o situaci ve straně, která nastala po volbách, zhodnotili jsme výsledky voleb a volili nové vedení krajské ČSSD.

Ještě před zahájením konference jsem na poradě ostravských delegátů nabídl svou rezignaci na člena předsednictva ČSSD. Nesmírně mne potěšilo, že ostravští delegáti tuto rezignaci odmítli a vyjádřili mi svou podporu. Poté, co jsem ve volbě na místopředsedu krajského výkonného výboru získal jen 51 % hlasů, jsem se rozhodl rezignovat na funkce ve vedení strany a zároveň jsem se rozhodl místo sebe podpořit kandidaturu starosty Ostravy-Poruby Lumíra Palyzy na místopředsedu KVV, který tak bude zastupovat v předsednictvu krajského výkonného výboru ostravskou ČSSD. Rezignační dopis jsem předal do rukou předsedy Sobotky a ten ho přijal. Jsem odpovědný našim voličům a členům a resptektuji jejich názory. Svou rezignací jsem vyvodil odpovědnost za hlasování na předsednictvu sociální demokracie. Přesto trvám na tom, že volební výsledek sociální demokracie nebyl žádným vítězstvím a odpovědnost za něj by mělo nést celé vedení sociální demokracie. Věřím, že bude svolán mimořádný Sjezd, který znovu sociální demokracii nastartuje. Ale tento Sjezd by neměl být jen o volbách nového vedení, ale také hledání nových témat, které bude sociální demokracie prosazovat. Musíme získat zpět důvěru voličů, kterou v posledních letech postupně ztrácíme.

Jsem rád, že mě delegáti krajské konference i přes řadu výhrad zvolili za člena Krajského výkonného výboru a já budu moci nadále pracovat ve prospěch Moravskoslezského kraje. Nesmírně si vážím toho, že se za mne jednomyslně postavili delegáti z Ostravy a beru to jako závazek do další práce pro ČSSD.

Dovolte mi prosím vašim prostřednictvím poděkovat voličům za podporu, kterou sociální demokracie získala při volbách do Poslanecké sněmovny v našem kraji. Nesmírně si toho vážíme. Budu v poslaneckém klubu a ve Sněmovně dělat maximum pro to, aby sociální demokracie prosadila většinu ze svého volebního program. Za rok nás čekají v Ostravě komunální volby. Úkolem mým a mých kolegů je nyní intenzivně pracovat na přípravě volebního programu, který nabídneme obyvatelům Ostravy. Zůstávám předsedou ostravské ČSSD a poslancem.

Všichni naši členové i já osobně se budeme snažit dokázat lidem, že ČSSD je dobrá značka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama