Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2010 19:35:33

POSLANECKÁ KANCELÁŘ ADAMA RYKALY JE OTEVŘENA VEŘEJNOSTI

POSLANECKÁ KANCELÁŘ ADAMA RYKALY JE OTEVŘENA VEŘEJNOSTI

POSLANECKÁ KANCELÁŘ ADAMA RYKALY JE OTEVŘENA VEŘEJNOSTI

Po prázdninové rekonstrukci zahajuje svou činnost poslanecká kancelář nově zvoleného člena Parlamentu České republiky Adama Rykaly, který se bude osobně či v zastoupení věnovat občanům v hodinách pro veřejnost.

Všichni zájemci mohou využít služeb poslanecké kanceláře od středy 1. září. Každý druhý čtvrtek pak budou moci všichni využít, mimo jiné, bezplatnou právní poradnu.

Adam Rykala dostal letos v květnu důvěru voličů, aby v poslanecké sněmovně hájil zájmy a potřeby obyvatel Moravskoslezského kraje a především Ostravy. „Poté co jsem získal důvěru, a byl zvolen, začali jsme intenzivně pracovat na budování poslanecké kanceláře, kde bych byl všem, kteří projeví zájem k dispozici,“ uvedl Adam Rykala, s tím, že v plánu bylo najít vhodnou lokalitu a vše připravit tak, aby kancelář hned po prázdninách začala sloužit veřejnosti. „Podařilo se nám obojí. Kancelář bude sídlit v Ostravě-Zábřehu, na ulici Jugoslávská 3038. Jedná se o budovu bývalé pošty, kam se dá dojet tramvajemi číslo 2 a 7 a autobusy číslo 36 a 57, výstupní zastávka Karpatská. Přístup do kanceláře je bezbariérový a veřejnosti bude sloužit od 1. září vždy v pondělí mezi 8-12 hod. a 13-15 hod., v úterý od 9 do 12 hod., ve středu mezi 9-11 hod. a 15-17 hod. a konečně každý čtvrtek od 13 do 17 hod,“ doplnil Rykala.

Každý druhý čtvrtek bude široké veřejnosti k dispozici také bezplatná právní poradna. „Na tuto je však třeba se předem telefonicky objednat, neboť předpokládáme, že zájem bude velký. Pokud se naše očekávání naplní, služby bezplatné právní poradny rozšíříme. První právní poradna proběhne ve čtvrtek 16. září a zájemci se mohou objednávat na čísle 728 436 888.“ upřesnil Rykala a ubezpečil, že lidé se na něj mohou obracet se všemi jejich starostmi. „Již před volbami jsem se netajil tím, že dostanu-li důvěru, budu bojovat za Ostravu a její obyvatele. Věřím, že lidé využijí možnosti navštívit mne v kanceláři a seznámit mne se svými starostmi a podněty. Jsem si dobře vědom, že sám nemohu být všude,“ řekl Rykala.

Práce nového poslance v poslanecké sněmovně se již rozeběhla na plno, prioritami nejmladšího poslance jsou školství a životní prostředí. Do výboru pro životní prostředí sice neusedne, ale i přes to se chce jako obyvatel Ostravy a její zástupce v Parlamentu tomuto problému pilně věnovat. „Jako místního rodáka mne stav ostravského ovzduší samozřejmě velmi trápí. Doufám, že nový ministr životního prostředí, protože je z našeho regionu, bude komunikativní a navážeme spolu spolupráci, neboť věřím, že v tomto směru jsou naše cíle společné,“ řekl Adam Rykala.

Oblasti školství, která byla jeho další prioritou, se po zvolení do školského výboru bude moci věnovat ještě intenzivněji. „V této oblasti chci svůj čas a úsilí zaměřit především na vědu, vzdělání a pomoc mladým lidem. Chci aktivně podporovat reformu vysokého školství a tvrdě bojovat proti zavedení školného. Jsem přesvědčen, že rezervy jsou především v samotném školském systému a zavedení školného by nic neřešilo. Naopak bychom tímto krokem mohli ohrozit rovný přístup ke vzdělání studentům z početnějších nebo neúplných rodin,“ uzavřel Rykala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama