Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2010 8:44:25

Pražáci fandí Baníku

Pražáci fandí Baníku

Při mém dnešním ranním brouzdání po internetu u šálku kávy jsem narazil na dvě neobyčejné ženy, které bojují za občany Moravskoslezského kraje.

Jednu známou jako bojovnici tu za Českou televizi, tu za Českou republiku, tu za komunisty Janu Bobošíkovou a druhou neznámou Kristýnu Kočí z Věcí veřejných. Obě dvě však mají něco společného. Jsou lídry svých stran pro volby do Poslanecké sněmovny za Moravskoslezský kraj a jsou z Prahy. 


Jde o zajímavý fakt v kontrastu k billboardům, které se objevují po Moravskoslezském kraji, na kterých je vyobrazen Lubomír Zaorálek z Ostravy s červenou fotbalovou šálou s nápisem „S“ a heslem: „My Pražané fandíme Spartě.“  Dochází tedy k neobvyklému úkazu. Ostravák fandí Spartě.  A tak si zřejmě dámy z Prahy řekly, že v tom Severomoraváky nenechají a začnou fandit Baníku.


Jana Bobošíková se alespoň svým bydlištěm v Praze netají. Kristýna Kočí tvrdí, že se sem, do Ostravy, přestěhovala. U paní Kočí je zajímavé, že se přestěhovala před parlamentními volbami, a že reprezentuje pražskou stranu Věci veřejné. Kouzlem je, že Věci veřejné vyvezly chytré mozky z Prahy nejen do Moravskoslezského kraje, ale i dalších krajů. Zřejmě nemáme v krajích osobnosti a musí nám z Prahy pomoci. Paradoxně se tak může stát, pokud uspějí Věci veřejné ve volbách, že občany Moravskoslezského, Karlovarského, Plzeňského, Středočeského a kdoví ještě kterého kraje bude zastupovat ve sněmovně Pražák. Lídři Věci veřejných z Karlovarského, Plzeňského a Středočeského kraje alespoň na kandidátní listině pro volby přiznali, že jsou z Prahy. U nás v Ostravě to musíme obtížně zjišťovat.


Protože ale jde o dvě velmi sympatické dámy, tak přeji paní Bobošíkové a paní Kočí úspěch ve volbách. Snad těch pár měsíců, které stráví v Moravskoslezském kraji, v nich zanechá stopu. Poznají, jak je náš kraj od Prahy odlišný. S čím se musíme dennodenně potýkat a trápit. A snad přesvědčí své kamarády z Prahy, aby se na nás nedívali jen jako na provincii a venkov. Sdělte v Praze, že i tady u nás žijí lidé se dvěma nohama a dvěma rukama, kteří mají velké starosti, chtějí pracovat a slušně žít. K tomu ale potřebujeme i z Prahy trochu pomoc, přílivem peněz do kraje na vysoké školy, na ochranu životního prostředí, na silnice a investice. Sluneční paprsky kolem Prahy, které najdeme na mapě České republiky díky dálnicím, které vedou do Prahy jsou sice hezké, ale je čas se věnovat regionům. Děkuji dámám, že se stávají fanoušky Baníku.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama