Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2023 14:51:00

Nový terminál Smíchov postupně získává zelenou

Nový terminál Smíchov postupně získává zelenou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k plánované rekonstrukci nádraží Praha-Smíchov

 Rekonstrukce nádraží Smíchov získala stavební povolení. Za mne ukázkový projekt kvalitní koordinace a spolupráce mezi magistrátem a Správou železnic za poslední čtyři roky. Za město jsme přišli s vizí, aby se zanedbaná dopravní stavba za pár let stala moderním dopravním hubem, hodným 21. století. V minulosti se budovaly různé druhy nádraží na různých místech, autobusové na jednom, vlakové zase jinde.

Naopak na Smíchově budou cestující moci na jednom terminálu využít dálkové, regionální i městské vlaky a autobusy, metro, tramvaje, a předtím odstavit auto na velkém P+R parkovišti s jedním tisícem míst. Vše bude navíc díky efektivnímu řešení budov jednoduché, bezpečné a přehledné.

Samotná budova železničního nádraží získá moderní, kultivované, a hlavně bezbariérové prostory. Celkově se zvýší i kapacita pro cestující. Navíc se nám podařilo dohodnout zachování ikonické centrální části pozdně funkcionalistické budovy nádraží, postavené v letech 1953-1956 architekty Ladislavem Žákem a Janem Zázvorkou.

První práce budou zahájeny již letos v rámci nulté etapy. Bude zrušeno severní nástupiště a Pražský Semmering bude poprvé v historii napojen přímo na Smíchovské nádraží. Letos na podzim bude taktéž snesena pěší lávka do Radlic a jedná se o náhradním řešení do doby vybudování terminálu. Mezitím poběží soutěž na navazující celkovou rekonstrukci nádraží včetně kolejiště a naváže na to stavba terminálu.

Pokud vše půjde podle plánu, v letech 2027/2028 může být vše hotovo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama