Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2019 19:06:00

Praha 14 za podpory magistrátu vyprojektuje tři nové železniční zastávky

Praha 14 za podpory magistrátu vyprojektuje tři nové železniční zastávky

Pražští radní dnes schválili poskytnutí 12,5 milionu korun na zpracování projektové dokumentace tří nových železničních zastávek plánované linky S61 ze Smíchova přes Vršovice do Běchovic.

Součástí nové linky bude i přestup na zastávku metra Depo Hostivař, a tak se cestujícím výrazně zkrátí jízda MHD z okraje Prahy a Středočeského kraje do centra.

„Železniční doprava v Praze má velký potenciál. Linka S61 výrazně zrychlí stávající spojení a nabídne také řidičům možnost přesednout na okraji Prahy na vlak a za pár minut se dostat do centra. Z Běchovic do centra nová linka povede přes Malešice a Zahradní Město do Vršovic a dále na Smíchov. Z linky budou moci cestující přestoupit na dvě zastávky metra, Depo Hostivař a Smíchovské nádraží,” řekl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr.

Do konce dubna 2020 by měla městská část Praha 14 připravit na výstavbu zastávek Praha–Hostavice, Praha–Jahodnice a Praha–Jiráskova čtvrť projektovou dokumentaci. Pražští radní dnes vyhověli žádosti městské části na poskytnutí dotace ve výši 12,5 milionu korun. O zastávce Depo Hostivař bude náměstek primátora pro dopravu jednat s městskou částí Praha 10.

Záměr zavést linku S61 schválili radní už v lednu. „Železniční trať byla dosud využívaná jen pro nákladní dopravu, ale má dostatečnou kapacitu pro provoz linky S61 v intervalu 30 minut,“ vysvětlil náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr.

Vedle prací na projektové dokumentaci nových zastávek už nyní probíhá výstavba čtvrtého nástupiště na nádraží Praha-Vršovice. Kapacita stávajících tří nástupišť na nádraží ve Vršovicích je ve špičce pracovního dne využita na maximum regionálními a dálkovými spoji. Více místa na nástupištích přinese cestujícím vyšší komfort a zároveň čtvrté nástupiště zpřehlední nástup do jednotlivých vlaků a umožní přidat další spoje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama