Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2019 17:52:00

Vrátíme na Václavák tramvaje i život

Vrátíme na Václavák tramvaje i život

Komentář na facebookovém profilu k chystané přestavbě Václavského náměstí

VRACÍME NA VÁCLAVÁK TRAMVAJE I ŽIVOT

Dnes jsme na Radě schválili aktualizovaný návrh revitalizace Václavského náměstí, který z dosud zanedbané části centra Prahy vytvoří kvalitní městský bulvár se vším všudy. Jeho středem povede od Můstku až po Muzeum klidná promenáda pro pěší a po obvodu horní části, kde dnes jezdí auta, bude obnovena tramvajová trať.

Nová trasa po svém dokončení výrazně ulehčí hlavně tramvajové trati v Ječné ulicii, ke které neexistuje v současné době alternativa a kde jediná nehoda může na několik hodin paralyzovat tramvajovou dopravu v polovině Prahy. A taky se tím obnoví přirozené spojení Václaváku s Vinohrady, které v 70. letech utnula Magistrála.

Prostor, který dnes máme spojený hlavně s taxikáři, naháněči do nočních klubů nebo postávajícími dealery drog, se tak díky obnovenému korzu a tramvajové trati podaří konečně zkultivovat a vrátit místním. Je vyzkoušeno, že oživení novou tramvajovou tratí dokáže s bezpečností dosud “problémového” místa udělat zázraky.

Chcete se o tramvajích na Václaváku dozvědět víc? Přijďte dnes večer do CAMP - Centrum architektury a městského plánování na další večer ze série Velké změny Prahy: Tramvajové tratě a Václavské náměstí, kde společně s kolegou Petr Hlaváček představíme nejzásadnější plány a změny v oblasti tramvajové dopravy v Praze.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama