Ing. Aleš Juchelka

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2022 18:09:00

Neděláte nic, jenom tady kecáte

Neděláte nic, jenom tady kecáte

Projev na 26. schůzi Poslanecké sněmovny 16. června 2022 – reakce na odpověď premiéra Fialy k pomoci handicapovaným

 Já mám pocit, že si s panem premiérem moc nerozumíme, protože pokud jsem neschopný, tak to prostě hodím na předchozí vládu nebo na někoho jiného.

Vážený pane premiére, my jsme zvýšili v minulém volebním období rodičák z 220 na 300 000, mým pozměňovacím návrhem se zvýšily dávky v pěstounské péči, navýšení dlouhodobým pěstounům, mým návrhem jsme navýšili ve třetím a čtvrtém stupni zdravotního postižení příspěvek na péči a také jsme mým pozměňovacím návrhem doplatili rodičák těm, kteří mají mladší dítě v rodině.

Ale v tuto chvíli my se bavíme o zdravotně handicapovaných, kde je navýšen příspěvek na mobilitu z 550 na například vašich avizovaných, trapných 825 korun. Není nikde. Ta legislativa, a vy to moc dobře víte, znamená udělat jednu změnu v jednom řádku v zákoně, vyměnit tu částku a už jste mohli dávno a rychle pomoci.

Neděláte nic. Jenom tady kecáte.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama