Ing. Aleš Juchelka

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.10.2021 14:50:21 - Daněková

Bydlení

Dobrý den, když jsem včera na ČT koukla na debatu, velmi mě zarazilo, že až na Trikolóru ŽÁDNÁ jiná strana ani koalice mezi své TOP 3 prority nezařadila dostupnost bydlení. Na kolikátém místě je pro vás řešení tohoto problému a jak konkrétně ho chcete řešit? Pořád slyšíme, jak se bude stavět, ale otázkou je taky kde a za kolik. Děkuji Daněková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.11.2021 12:02:40 - Ing. Aleš Juchelka
Hezký den, paní Daněková,
omluvte mou pozdní reakci. Pro náš poslanecký klub je otázka bydlení stejně palčivá jako pro každého občana naší země. Žijeme a pohybujeme se v realitě, sami máme např. dorůstající děti a vidíme, že naplnit jejich potřebu pro bydlení a založení rodiny je čím dál těžší. Otázka je to komplexní a není na čtyři roky v koalici, natož v opozici. Týká se trhu, a to globálně evropského, týká se lobby stavebníků a developerů, týká se pozemkové reformy atd. Osobně jsem byl rád, když se do voleb přihlásilo také hnutí Trikolóra, ale heslem "umožníme pracovitým lidem dostupné bydlení" se toho moc neřeklo. Vy se ptáte, na kterém místě pro mne tato otázka je. Konkrétní žebříček nemám, ale je dosti vysoko, poněvadž mou zásadní prioritou je rodina a demografie. Je skvělé, že můžeme mluvit o tom, že je více lidí než bytů, a i když je to velký problém, je to stále lepší, než situace opačná, kdy beton zůstane opuštěný a lidé nebudou. Proto v otázce bydlení dávám důraz aktuálně na to, aby byly dostupné byty pro rodiny, nikoliv pro startovací mladé nesezdané páry, ale páry manželské s dvěma a více dětmi. Zde bych rád viděl např. umoření části hypotéky za každé narozené dítě. Je to jedna z možností, kterou vidím, o kterou se pokusíme usilovat a najít podporu ve sněmovně. 
Přeji Vám krásný čas nadcházejících svátků, Aleš Juchelka