Ing. Aleš Juchelka

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.09.2021 10:34:59 - Hubert.

Byty

Obyvatelé Berlína v referendu rozhodli o vyvlastnění bytů velkých firem. Co vy na to? Dokážete si to představit u nás? Třeba že by se rovnou vyvlastnili byty i spekulantům? Nebo budete se nějak zabývat tím, že je tu na jedné straně nedostatek bytů a na straně druhé jich je řada prázdných nebo právě v rukou spekulantů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.10.2021 12:32:24 - Ing. Aleš Juchelka
 Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Otázka bydlení je dosti komplexní na to, aby se zúžila pouze na dílčí část, kterou někteří politici chtějí řešit třeba právě cestou tzv. vyvlastňování bytů. Já jsem určitě v této oblasti proti podobným krokům. Je to zásah do soukromého vlastnictví. Problém se spekulanty je třeba řešit u kořene, tedy u prodeje a výstavby bytů, tam bych si regulaci představit dokázal, ale nikdy bych sám nepřistoupil k tomu, abych jako politik souhlasil s tím, že někdo, kdo si koupí byt, byť jej pak má prázdný nebo např. pronajímá za režii nějaké bohulibé organizaci etc. (znám takové), by o něj měl přijít, a to jen proto, že stát nemá systematicky nastavenou podporu bydlení a zpracovanou také strategii dostupnosti bydlení.