Ing. Andrea Pfeffer Ferklová, MBA

  • BPP
  • Karlovarský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2022 16:05:00

Zrekonstruovaná Goethova lávka byla slavnostně otevřena

Zrekonstruovaná Goethova lávka byla slavnostně otevřena

V Karlových Varech byla slavnostně otevřena zrekonstruovaná Goethova lávka. Spojnice pro pěší od Císařských lázní na Goethovu stezku byla léta v havarijním stavu a uzavřená.

Město do její obnovy investovalo zhruba 4,7 milionu korun. Zhotovitelem rekonstrukce byla společnost Bauing KV, která břehy řeky Teplé propojila replikou původní lávky z konce 19. století.

Jak při slavnostním otevření připomněla primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová, předchozí lávka byla dlouhá desetiletí uzavřená a opomíjená. „Jsem ráda, že už to neplatí. Myslím, že vynaložené finanční prostředky byly investicí významnou pro celou tuto lokalitu, pověst města a naše závazky vůči organizaci UNESCO.“

Obnova Goethovy lávky byla zahájena v červnu loňského roku. Nosná ocelová konstrukce byla silně zasažena korozí, proto bylo navrženo její odstranění. Po stavebních úpravách části opěr, říms a úložných prahů byla osazena nová ocelová konstrukce lávky. Most je 20 metrů dlouhý a 3,5 metru široký. Konstrukce včetně kovaného zábradlí a litinových bočnic s ozdobnými prvky vážící zhruba 20 tun byla na místo usazena letos v březnu. Nová lávka je replikou předchozí stavby.

„Obnovou lávky jsme se rozhodli přispět k celkové revitalizaci lokality kolem rekonstruovaných Císařských lázní. Jsme si totiž vědomi potenciálu této lávky, jejího významu jak z pohledu funkce, tak z pohledu estetického. Proto jsme nevolili jednoduchou, levnou stavbu, která by plnila pouze funkci spojnice obou břehů. S ohledem na význam a celkové vzezření lokality jsme vsadili na repliku, aby souzněla s okolím,“ uvedl při slavnostním otevření náměstek primátorky města Petr Bursík. „V nadcházejících týdnech a měsících bude lávka sloužit jako alternativní spojnice pro pěší mířící ke Grandhotelu Pupp, protože nás čeká kompletní rekonstrukce Festivalového mostu,“ dodal Petr Bursík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama