Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2022 16:05:46

Hříchy radniční koalice – Hřích šestý: Bezkoncepční nákupy budov

Hříchy radniční koalice – Hřích šestý: Bezkoncepční nákupy budov

Město se má především starat o svůj majetek a ten zvelebovat. Chátrající majetek nejen nevynáší a nejde jej využívat, ale oddalování oprav vede ke zdražování. A to nejen dnes, když se inflace blíží k 20%.

Radnice se rozhodla bez konkrétní představy využití a zejména ekonomické udržitelnosti kupit bývalou budovu Komerční banky a komplex Františkánského kláštera. Osobně nemám nic proti kupování nemovitostí, pokud tato koupě je v koncepci města. Ale takto radniční koalice neuvažuje.

Bývalou budovu KB město koupilo pro potřeby městských úředníků, protože se městu již nechce opravovat střecha budovy na Revoluční ulici. Tuto budovu chce prodat a z výtěžku investovat do modernizace budovy bývalé KB. No se to kupuje, když jde o peníze daňových poplatníků.

Město také koupilo budovy Františkánského kláštera, kde v současné době sídlí okresní archív. Jeho pronájem brzy skončí, a pak město bude zvažovat, co s provozně nákladným areálem. Zřejmě půjde nakonec o prostory pro kulturní vyžití občanů. Těch ovšem město má požehnaně a hledá zájemce pro jejich využití.

Základní otázkou je, proč radniční koalice kupuje další nemovitosti, když se sama nedokáže postarat o nemovitosti stávající. Jako příklad uvedu komplex Staré radnice či budovu bývalé Okresní vojenské správy. Dále jsou nevyužívány; budovy v bývalých kasárnách, ve kterých se již před lety revitalizace zastavila. Přitom tyto budovy, včetně objektu bývalé věznice, nadále chátrají a nejsou smysluplně či komerčně využívány.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama