Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2020 15:07:00

Naše země tahá za kratší konec provazu

Naše země tahá za kratší konec provazu

Komentář na facebookovém profilu k návrhu ministra Plagy na reformu školství

 Pan ministr neřeší problémy českého školství, ale novelou je chce pouze rozšířit. Připomenu, že ve srovnání s jinými členskými zeměmí Evropské unie naše země tahá za kratší konec provazu právě ve druhém stupni ZŠ a také na středních školách. Problémem je neschopnost české vzdělávací soustavy zavést samostatnost myšlení žáků, zvýšit aktivitu a zapojenost žáků a studentů do procesu vzdělávání a také strnulé a dávno překonané studijní plány škol, které málo reagují na digitalizaci, robotizaci a nové vědecké poznatky.

Mimochodem tohle ukázala i on-line výuka, kdy řada učitelů i škol nebyla schopna on-line výuku zajistit tak, aby žáky něco naučili. Sám mám zkušenost s "nekvalitou" výuky na druhém stupni ZŠ. Velkým problémem je nedostatek učitelů odborných předmětů, a tady docela chápu návrh pana ministra. Nicméně si myslím, že by se to nemělo týkat žáků ZŠ, ale pouze škol středních s tím, že by odborné konzultace odborníků z praxe doplňovaly ty předměty, u kterých je třeba držet krok s vývojem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama