Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2020 20:47:00

Několik poznámek k pandemii koronaviru

Několik poznámek k pandemii koronaviru

Komentář na facebookovém profilu k činnosti nejvyšších státních orgánů během pandemie koronaviru

 Mám několik poznámek k pandemii koronaviru. Za prvé, to, že výrazně zasažená je Itálie, zejména její severní část, je způsobeno pracovníky z Číny. Má jich tam pracovat na 50 000, z toho má být 16 000 nelegálních pracovníků. Co to ukazuje? Že pro zisky společností se udělá cokoliv, a to bez ohledu na zajištění zdravotních a hygieniských opatření. To přece stojí společnost i firmy peníze, proto je čínská ekonomika rychle rostoucí. Pak se není čemu divit, že nákaza vznikla v Číně a také se odtud rozšířila do Evropy.

A za druhé, opravdu je náhoda, že ve středu ukončila své zasedání poslanecká sněmovna po konzultaci předsedy PSP ČR a premiéra. A na druhý den ráno se sešla na mimořádném zasedání vláda, aby vyhlásila stav nouze. Myslím si, že by naopak zástupci lidu měli nejen zasedat, ale měli by být připraveni národu při zastavení pandemie pomoci. A také jsou placeni za kontrolu exekutivy. Tu nebudou do dalšího zasedání poslanecké sněmovny provádět? Včerejší vysvětlení předsedy PSP ČR, proč se ukončilo zasedání, bylo velmi nešťastné a také zavádějící.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama