Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2020 9:59:53

Odpovědi na dotazy Českého rozhlasu pro volby do Senátu volební obvod číslo 81 U

Odpovědi na dotazy Českého rozhlasu pro volby do Senátu volební obvod číslo 81 U

Mé odpovědi odpovídají tomu, že jsem z kandidátů jediný kandidát levice a proto chci v Senátu obhajovat kvalitu a dostupnost veřejných služeb. To je důležité pro všechny zaměstnance, seniory, osoby se zdravotním handikepem a pro rodiny s dětmi.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Volební vizitka : Český rozhlas

Ad1) Proč by lidé měli volit právě Vás?

Lidé mne znají nejen jako zkušeného politika, ale zejména jako slušného a pracovitého člověka. A to nejen jako leteckého konstruktéra či technika, ale i jako dlouholetého zastupitele města Uherské Hradiště či jako poslance. V horní komoře parlamentu by měli zasedat lidé zkušení, odborně erudovaní a také lidé s vysokým morálním kreditem. Vím moc dobře, co mé spoluobčany trápí a je třeba, aby se jich v Senátu někdo zastal. Aby v horní komoře parlamentu byl slyšet jejich názor a aby byly hájeny jejich oprávněné zájmy.

Jako každý rodič či prarodič chci, aby se mým dětem a vnoučatům dařilo lépe než nám dnes. To si myslím, že je nejdůležitější pro budoucnost našeho regionu i České republiky.

 Ad2)Co byste jako senátor chtěl prosadit pro náš region?

 Senátor by měl především hájit zájmy svých spoluobčanů. Jako senátor se chci zasadit o zrovnoprávnění úhrad za zdravotní výkony, o větší dotace z evropských fondů a státního rozpočtu do našeho regionu, o zachování kvality a dostupnosti veřejných služeb, chci pomoci zajistit leteckou záchrannou službu v kraji a chci chránit naše životní prostředí. Proto odmítám hazardování s pitnou vodou a odmítám těžbu štěrkopísku u Uherského Ostrohu. Proto také odmítám výstavbu nových spaloven na území města. Budu obhajovat a chránit práva zaměstnanců, seniorů a rodin s dětmi. A protože se dlouhodobě věnuji obraně a bezpečnosti mohu slíbit svým spoluobčanům, že bezpečnost jich a jejich dětí zajistím.

 Ad3)Se kterými hnutími nebo politickou stranou byste rozhodně nespolupracoval?

 Politik by se neměl dopředu vymezovat ke svým politickým protivníkům. Rozhodně nebudu spolupracovat s těmi subjekty, které budou ohrožovat bezpečnost České republiky. Nebo s těmi, kteří budou jakýmkoliv způsobem omezovat dostupnost a kvalitu veřejných služeb či omezovat práva občanů, zakotvených v Listině základních práv a svobod. Mám dostatek životních a politických zkušeností abych věděl, co kdo svým návrhem sleduje a jaké negativní dopady to může mít na kvalitu života obyčejných občanů.

 Ad4)Jaká je podle Vás úloha Senátu?

 Horní komora parlamentu je součástí našeho legislativního procesu. Proto je důležitá aktivní účast každého senátora při tvorbě zákonů  a také při kontrole činnosti exekutivy. Senátor by měl být zastáncem svého regionu a svých spoluobčanů. Proto je nutná nejen znalost místních problémů, ale i znalost řešení těchto problémů. Senát by měl obhajovat práva a svobody všech občanů a měl by se podílet na zachování demokracie v zemi. Tak jako jsem to dělal jako zastupitel města či jako poslanec, mohu slíbit, že budu kopat za zájmy regionu.

 Ad5)Budete se v případě zvolení věnovat senátorské práci naplno, nebo se budete chtít souběžně věnovat i jiným zaměstnaneckým, podnikatelským, politickým nebo dalším aktivitám?

V minulosti jsem potvrdil, že jsem se poslanecké práci věnoval naplno a tak v případě mého zvolení budu senátorem na plný úvazek. Vždy jsem odmítal a odmítám sedět na dvou židlích. Pro zlepšení jména Senátu v očích veřejnosti je třeba daleko více pracovat ve prospěch svých spoluobčanů a svého regionu, který zastupuji. Pro mne je Moravské Slovácko a Horňácko srdeční záležitost. Proto chci spoluobčanům pomoci ke zvýšení kvality jejich života. Tak jako jsme to dělal v minulosti jako zastupitel města i jako poslanec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama