Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2021 15:18:00

Populisté nikdy a nikde nevyřešli žádný problém ve společnosti

Populisté nikdy a nikde nevyřešli žádný problém ve společnosti

Komentář na facebookovém profilu k demonstraci svolané organizací Chcípl PES.

Mohu rozumět výhradám vůči vládním opatřením proti Covid-19. Dokonce rozumím řadě podnikatelům, kteří se snaží "obejít" tato opatření a raději riskují pokutu než bankrot. Nicméně svolání demonstrace organizací Chcípl PES na Staroměstské náměstí je ukázkou obrovské nezodpovědnosti a politické ubohosti. Opravdu organizátoři a lidé, kteří tuto demonstraci podporují, nevidí stav coronaviru, tisíce mrtvých a naplněnost nemocnic, odmítající neakutní péči? Opravdu tito lidé, kteří chtějí otevřít své provozovny, nevidí úsilí zdravotníků, sociálních pracovníků  apod. v boji proti Covid-19 a demonstrací jejich úsilí nejen zpochybňují, ale i znevažují? Opravdu si tito odmítači roušek a opatření myslí, že si to vláda vymýšlí, aby "zblbla" širokou veřejnost?

To, že tato demonstarce měla politické pozadí svědčí i účast některých populistů, včetně členů SPD. Právě tohle ukazuje na skutečnost, že populisté nikdy a nikde nevyřešli žádný problém ve společnosti. Pouze problémy odsouvali do budoucna. Tak je tomu i v případě podpory daňovému balíčku a zrušení superhrubé mzdy. Obrovské deficity státního a veřejných rozpočtů, problémy, které nastanou v sociálním a zdravotním systému, bude muset řešit následující vláda. A uhádněte, kdo to nakonec odnese? Budou to zaměstnanci, senioři a rodiny s dětmi. Budou to pacienti, zdravotně handicapovaní a lidé s nízkými příjmy. Nejsem Sibyla, ale pravdu mám. A já se rozhodně připomenu v roce 2022.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama