Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2019 12:46:30

Prohrané politické bitvy ještě neznamenají prohranou válku

Prohrané politické bitvy ještě neznamenají prohranou válku

Sociálním demokratům se stále nedaří zvýšit voličskou přízeň. přitom ve vládě prosadili řadu svých programových priorit.

Po několika prohraných volbách na tom sociální demokracie v naší zemi není dobře. To si uvědomují nejen političtí komentátoři, politologové, ale i vládní koaliční partner a pravicová opozice.  Pevně věřím, že si to uvědomují i vrcholní představitelé strany a její regionální vedení. Členská základna, a to navzdory mnoha slibům z mimořádného Sjezdu ČSSD, stále čeká na konkrétní impulz změny politiky naší nejstarší levicové politické strany. Nesrozumitelnost každodenní politiky sociální demokracie či mediální přestřelky sociálních demokratů k čitelnosti politiky rozhodně nepřispívají. Tak jako schází dlouhodobé strategické myšlení a taktika politiky sociálních demokratů.

Politika je velmi těžké řemeslo, při kterém je třeba tvrdě a usilovně pracovat. Protože získat si důvěru široké veřejnosti je zejména během na dlouhou trať. A ta může být, a často se to stává, přerušena ztrátou důvěryhodnosti, a to ať chybou samotného politika, chybami vrcholných představitelů strany, nedůvěrou v politiku té které politické strany či kombinací těchto důvodů. Receptů, jak se z takové šlamastyky dostat je několik, ale žádný univerzální neexistuje. Přitom v politice není dostatek času vyzkoušet si všechny metody k znovu získání důvěry občanů. Zejména proto, že dopady na voličskou přízeň mohou být katastrofální. Ovšem existuje univerzálně platná pravda, že si politické změny musí politici odpracovat.

Prohrané politické bitvy ještě neznamenají prohranou válku. Tu v současné době vedou sociální demokraté nejen s pravicovou opozicí, ale i se silnějším vládním partnerem, kterého významně podporuje prezident země. ČSSD čeká mnoho dalších volebních klání, které budou rozhodovat o pozici sociálních demokratů v České republice. K tomu, aby tyto bitvy nebyly předem prohrané, je třeba mít nejen aktivní a pozitivně motivovanou členskou základnu, ale i nasazení důvěryhodných sociálních demokratů. Těch, kteří již svoji práci ve prospěch svých spoluobčanů a České republiky odvedli. Jako i těch, kteří na pomyslné politické kolbiště teprve vstupují.

Právě souhra zkušenosti starších s dravostí mládí může přinést tolik očekávaný úspěch. Je nutno si uvědomit, že naše společnost je věkově a tím zájmově rozmanitá. Pokud tedy chceme vést řadu nadcházejících bitev tak, abychom nakonec válku vyhráli, pak musíme mít kvalitní levicový politický program a přesvědčivé vojevůdce. Program, který svým pozitivismem, reálností a jednoznačností osloví spoluobčany a přispěje k tolik potřebné soudržnosti celé naší společnosti. Potřebujeme členskou základnu, která nebude váhat své nominované kandidáty podpořit. K tomu je třeba opravdový, nepředstíraný restart. Restart, který pochopí nejen sociální demokraté, ale zejména občané naší krásné země. Prostě mít čitelnou a především předvídatelnou pozici na naší politické scéně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama