Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.11.2019 20:26:05 - laco

A rodina je tedy co?

Senátorka Chalánková: „Paní ministryně (Jana Maláčová, ministryně MPSV) třeba na konferenci, myslím, že to byla konference Dítě a rodina letos na jaře v Brně, na přímý dotaz, jak by definovala rodinu odpověděla, že rodina je skupina lidí, ve které se vyskytuje láska.“ Přiznám se, že z této definice rodiny jsem trochu rozpačitý. Opravdu se ČSSD přiklání k rodině tak jak ji definovala paní Maláčová, to jest jako milující se skupinu lidí, nebo ještě stále chápe ČSSD rodinu (základ to státu) jakožto rodiče, děti , prarodiče. Bude tedy ČSSD v rámci politiky podpory rodiny podporovat milující se
skupiny lidí, kteří pochodují Prahou, nebo bude podporována rodina, kterou tvoří máma, táta, děti, babičky a dědové?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.11.2019 7:08:21 - Ing. Antonín Seďa
 Nevím, jak definuje rodinu paní ministryně, nicméně stále platné zákony naší země rodinu řeší jako soužití muže, ženy a dětí. Já osobně, přesto, že jsem hlasoval pro registrované partnerství, má v otázce rodiny jasno. Beru ji jako katolík jako soužití manželů a dětí. V širším pojetí jako soužití rodičů, prarodičů, dětí, vnuků, pravnuků. Také jsem proti manželství homosexuálů tak, jak to požaduje jejich organizace a hlavně proti adopci. Jsem tolerantní, ale vidím krizi společnosti a zejména krizi hodnot , na kterých stojí. Nikdo neupírá nikomu právo milovat, nicméně v rámci "zachování rodu" je důležité podporovat úplné rodiny s dětmi. To musí být jasná politika i sociální demokracie.